Vesti iz ostalih sportova

Basketaši Srbije izborili plasman u finale Svetskog prvenstva: U polufinalu je pala Letonija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.06.2023 16:09
Basketaši Srbije izborili plasman u finale Svetskog prvenstva: U polufinalu je pala Letonija KSS

Reprezentacija Srbije u basketu 3x3 koju čine Dejan Majstorović, Marko Branković, Strahinja Stojačić i Mihailo Vasić savladala je selekciju Letonije i plasirala se u finale Svetskog prvenstva koje se održava u Beču - 21:18.

Meč za zlato će se igrati u 18.25 časova, a protivnik Srbiji će biti pobednik meča Brazil - Sjedinjene Američke Države koji počinje odmah posle ovog duela.

Najbolji srpski basketaši do borbe za zlatnu medalju su došli uz maksimalan učinak, budući da su i pre duela protiv Letonaca ostvarili sve pobede.

Bili su momci u belim dresovima bolji rival na terenu, imali su prednost od starta utakmice i sasvim zasluženo su uspeli da izbore prolaz u još jedno finale.

Srbija je povela na startu 4:0, posle toga je dozvolila rivalu da dođe do 10:11, a onda je na scenu stupio Strahinja Stojačić. Počeo je da pogađa za dva poena, Letonci nisu imali mehanizam da ga zaustave, a ti njegovi poeni su probudili i njegove saigrači koji su pokazali majstorstvo i rutinskom i smirenom igrom do kraja uspeli da ostvare trijumf protiv kvalitetnog tima.