Vesti iz ostalih sportova

Srbija preko Brazila do četvrtfinala SP: Basketaši sa maksimalnim učinkom završili grupnu fazu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.06.2023 21:45
Srbija preko Brazila do četvrtfinala SP: Basketaši sa maksimalnim učinkom završili grupnu fazu KSS

Basket repezentacija Srbije pobedila je Brazil 21:17 i sa maksimalnim učinkom u grupi, obezbedila direktan plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva.

Srbija je odlično odigrala prvu fazu takmičenja u Beču, gde je najpre u sredu savladala Madagaskar i Francusku, da bi danas pobedila Nemačku, a potom i ekipu iz Južne Amerike za maksimalan učinak u grupi.

Brazilci, koji su osvojili drugo mesto u grupi, bolje su otvorili meč. Nakon poena Sokasa i Mirande, poveli su 3:0, da bi Srbija potom nanizala šest poena i stigla do preokreta. Najpre je povela 9:5, pa potom i 10:5.

Ipak, Brazilci se nisu predavali, na iznenađenje svih prisutnih preko Brankinja u finišu su prišli na 20:17, da bi zatim Stojačić sjajnim solo prodorom i definitivno otklonio sve dileme po pitanju pobednika.

Srbija će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz meča osmine finala, u kom se sastaju Litvanija i trećeplasirana ekipa iz grupe B, SAD i Austrija imaju skor 2:0. Letonija ima 1:1, dok su Australija i Slovenija na začelju tabele bez pobeda.
 

 

Podsetimo, osvajači medalja će obezbediti i vize za Olimpijske igre u Parizu iduće godine.