Vesti iz ostalih sportova

Osmoro veslača Srbije nastupa na prvom Svetskom kupu u veslanju u 2023. godini

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.05.2023 13:13
Osmoro veslača Srbije nastupa na prvom Svetskom kupu u veslanju u 2023. godini MN Press

Prvi Svetski kup u veslanju u ovoj sezoni počinje danas i trajaće do nedelje, 7. maja 2023. godine, a Srbiju će na ovom velikom takmičenju u Zagrebu predstavljati osmoro sportista, među kojima i troje učesnika Olimpijskih igara u Tokiju, Miloš Vasić, Martin Mačković i Jovana Arsić.

Serija Svetskog kupa u veslanju 2023. otpočeće regatom na jezeru Jarun u Zagrebu, a više od 230 veslača iz 29 zemalja, svetskih šampiona i osvajača olimpijskih medalja, takmičiće se u 14 klasa čamaca na I Svetskom kupu u veslanju 2023.

Reprezentacija Srbije na Svetskom kupu u Zagrebu biće sastavljena od jedne veslačice i sedam veslača. U posadi M2- našu zemlju predstavljaće proslavljeni dvojac Martin Mačković i Miloš Vasić, a pored njih, u ženskom skifu predstavljaće nas naša jedina predstavnica u ženskoj konkurenciji na ovom takmičenju, Jovana Arsić, dok će se u muškom skifu takmičiti Nikolaj Pimenov.

S druge strane, u muškom dubl skulu Srbija će imati dva para - Viktor Pivač/Dušan Slavnić i Aleksandar Filipović/Aleksandar Beđik.

Serija Svetskog kupa u veslanju sastoji se od serije od tri događaja. Ukupni pobednici Svetskog kupa u veslanju se određuju posle trećeg takmičenja. Ove godine, tri etape serije su Zagreb, Hrvatska (5-7. maj), Vareze, Italija (16-18. jun), Lucern, Švajcarska (7-9. jul).