Vesti iz ostalih sportova

Na Crvenom krstu niče savremeni sportski objekat "Dušan Duda Ivković": Predsednik Vučić obišao gradilište

komentari (0)

Izvor: Tanjug

21.04.2023 14:04
Na Crvenom krstu niče savremeni sportski objekat "Dušan Duda Ivković": Predsednik Vučić obišao gradilište MN Press

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će novi Sportsko-rekreativni centar "Radnički" biti izgrađen za dve godine i poručio da bez većih ulaganja u sport neće biti ni boljih rezultata.

Vučić je istakao tokom obilaska gradilišta, gde počinju radovi, da je 1920. godine osnovan legendarni sportski klub "Radnički" i istakao da ga treba ponovo osnažiti.

"I ovo je infrastrukturno podizanje Srbije, koja je najvažnije za promenu svega, a rezultati u sportu će se videti za 10 ili 15 godina", kazao je Vučić.

Istakao je da će u centru grada biti izgrađen prelep sportski centar, gde će mladi i deca moći da se bave sportom.

"Ovo će biti idelano mesto u centru grada za sve koji hoće da se bave sportom i za one koji znaju da cene tradiciju. Izašlo je više para nego što smo očekivali, ali želeli smo da uradimo najbolje, a ne samo da okrečimo, već da uradimo i garaže, biće 187 parking mesta, sala za treninge, borilačke sportove, streljana i sve što je potrebno", naveo je Vučić.

Kazao je da je u vreme Slobodana Miloševića izgrađena Arena i da tada nije bio siguran da li je to pravi potez, ali da sada vidi da je to bio pametan potez, pošto je to bilo važno za razvoj tog dela grada. Vučić je izrazio očekivanje da ćemo na sledećim Olimpijskim igrama imati dvocifren broj medalja i da će država našim sportistima obezbediti najbolje uslove da u tome uspeju.

"Za dve godine ćemo otvoriti novu halu, a pre su neki mislili da je to politička priča. Ovo će biti velinčanstven objekat i za uživanje svima", rekao je Vučić.

Projektom je predviđena izgradnja savremenog sportskog objekta sa dvoranom kapaciteta od 1.025 gledalaca, uključujući administrativni deo i niz pratećih komercijalnih namena.