Vesti iz ostalih sportova

A, sada odmor do finala: Vilagoš i Vučenović raduju se završnici borbe kopljašica na EP

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.06.2024 17:07
Adriana Vilagoš, srpska bacačica koplja, srećna zbog plasmana u finale Guliver
Adriana Vilagoš, srpska bacačica koplja, srećna zbog plasmana u finale

Ovih dana nižu se lepi vesti za srpsku atletiku iz Rima, pa je tako dan posle srebrne medalje Angeline Topić u skoku do finala Evropskog prvenstva stigao i tandem kopljašica - supertalentovana Adriana Vilagoš i iskusna Marija Vučenović.

Prva se završnice borbe za medalje u pomenutoh tehničkoj diciplini domogla već u prvoj seriji, kada je svoju "spravicu" hitnula preko zadate norme - do 50,57 metara, dok je drugoj za to bila dovoljna daljina od 59,90 metara.

"Zadovoljna sam, cilj je bio da što pre završimo današnje kvalifikacije. Naravno, bilo je malo stresno, ali sada sam srećna i malo opuštenija što sam ušla u finale. Sada je vreme da se odmorimo za finale", izjavila je dvadesetogodišnja Vilagoš, koja brani drugo mesto iz Minhena 2022., kada se prvi put pojavila u seniorskoj konkurenciji i odmah oduševila.  

I njena starija zemljaki nja je prezadovljna ispunjavanjem prvog cilja u italijanskoj prestonici i jedna čeka povratak na zaletište, zbog finala zakazanog za ovaj u torak u 21.36. 

"Presrećna sam. Ja sam sebi govorila da ću ući u finale i sebe sam zamišljala u finalu. Sada sledi oporavak i finale sutra uveče. Daću sve od sebe, poslednji put sam bila u finalu EP u Berlinu 2018. godine, i evo sad 2024. godine", izjavila je Vučenović, preneo je Srpski atletski savez.