Vesti iz ostalih sportova

Vilagoš i Vučenović u finalu bacanja koplja na EP u Rimu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.06.2024 12:46
Adriana Vilagoš MN Press
Adriana Vilagoš

Srpske atletičarke Adriana Vilagoš i Marija Vučenović plasirale su se danas u finale Evropskog prvenstva u Rimu u disciplini bacanje koplja.

Vilagoš je u već prvoj seriji bacila koplje 60,57 metara. Ona je ovim hicem prebacila kvalifikacionu normu, koja je iznosila 60,50 metara. U istoj kvalifiklacionoj grupi bacala je i druga srpska kopljašica Ivana Đurić. Nažalost, hicem od 50,23 metra, pto je daleko od njenog najboljeg rezultata završila je kao pretposlednja i nije se plasirala u finale.

Treća srpska kopljašica, iskusna Marija Vučenović zablistala je u trećoj seriji kada je koplje doletelo na 59.90 metara. Plasirala se u finale po rezultatu (šesti hitac po dužini) tako da će Srbija imati prvi put dve bacačice koplja u finalu EP koje je na programu sutra od 21.36 časova.

Norvežanka Marie-Tereza Obst je opravdala ulogu favorita, lako je prebacila 61,45 metara, što je bio najduži hitac kvalifikacija. Uz Vilagoševu i Obstovu kvalifikacionu normu prebacila je samo još Marija Andrejčuk iz Poljske (60,61)

Srpska atletičarka Ivana Ilić nije uspela da se plasira u polufinale trke na 200 metara. Ona je danas u kvalifikacijama istrčala deonicu za 23,49 sekundi. Bio je to njen najbolji rezultat u sezoni, ali nedovoljan za plasman u polufinale EP. Najbolji rezultat u kvalifikacijama imala je Nemica Talea Prepens (22,83 sekunde).