Vesti iz ostalih sportova

Presrećna sam, ostvarila sam dobar rezultat: Angelina Topić posle osvajanaj srebra na EP u Rimu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.06.2024 11:05
Angleina Topić nakon osvajanja srebra na EP u Rimu Tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia
Angleina Topić nakon osvajanja srebra na EP u Rimu

Pre dve godine, srpska atletičarka Angelina Topić je na Evropskom prvenstvu uspela da osvoji bronzanu medalju, a ovog juna je otišla stepenik dalje i okitila se srebrnim odličjem.

Dan nakon ovog velikoh uspeha perspektivna skakačica uvis je govorila za sajt Srpskog atletskog saveza u kojoj je navale da još nije u potpunosti svesna uspeha koji je napravila.

"Teško je sad išta pametno reći, presrećna sam, prezadovoljna, sve se poklopilo u pravom momentu, morala sam da imam mnogo vere, mnogo čvrstu glavu danas. Uslovi nisu bili savršeni, jer nas je uhvatila kiša na pola takmičenja, što je poremetilo većinu nas. Tako da, u jednom trenutku sam poklekla kod 192-193, ali morala da imam 'čvrstu glavu', pa sam se iščupala iz jedne ne baš savršene situacije", rekla je Angelina i nastavila:

"Prezadovoljna sam, uspela sam po nekim mojim standardima da ostvarim jak rezultat na velikom takmičenju prvi put. Jako mi je blisko srcu, jer sam pre dve godine ostvarila prvu medalju u Minhenu, sa 17 sam ostvarila bronzu u Minhenu, a sada poklopilo sve savršeno ovde u Rimu. Tako da da, ne znam šta bih još mogla da kaže."

Angelina Topić je već godinama u vrhu srpske atletike. Njena posvećenost i uspesi su inspiracija mnogima, a njen uspeh na Evropskom prvenstvu u Rimu još jednom pokazuje da je ona jedna od najperspektivnijih i najtalentovanijih atletičarki naše zemlje