Vesti iz ostalih sportova

Filip Filipović pred Fajnal-for: Živimo za sve ovo poslednjih nekoliko meseci

komentari (0)

Izvor: Tanjug.rs

01.06.2024 18:01
Srpski vaterpolista Filip Filipović, oglasio se pred nastup Novog Beograda na F4 MN Press
Srpski vaterpolista Filip Filipović, oglasio se pred nastup Novog Beograda na F4

Vaterpolista Novog Beograda Filip Filipović izjavio je danas uoči Fajnal-fora Lige šampiona da veruje u svoju ekipu i ljude u klubu. Posle tri osvojena trofeja ove godine vaterpolisti Novog Beograda kreću u pohod na jedini koji im nedostaje u klupskim vitrinama - pehar namenjen pobedniku Lige šampiona.

Novi Beograd će u polufinalu 5. juna od 21.00 igrati na Malti protiv mađarskog Ferencvaroša, dok se u drugom polufinalu sastaju Olimpijakos i Pro Reko. Novobeograđani su u prethodne dve sezone igrali finale, oba puta su izgubili od Pro Reka. Na završnom turniru Lige šampiona karijeru će se završiti Filip Filipović, jedan od najboljih vaterpolista sveta svih vremena.

"Zaista živimo za sve ovo poslednjih nekoliko meseci i mislim da se to i te kako vidi, pre svega u odlučujućim utakmicama. Verujem u ove momke i ljude u klubu koji su oko nas svakog dana, a ova tri trofeja nam daju za pravo da se nadamo uspehu i na Malti. Šta će biti, nema potrebe time da se opterećujemo sada, ali ono što je najvažnije je da smo svi zdravi i nadam se da će tako i ostati. Znamo šta nas čeka, zato idemo utakmicu po utakmicu, a formula je prosta. Imamo još samo dva koraka da uradimo nešto što verovatno nijedan klub u istoriji vaterpola nije uradio", izjavio je Filipović na konfernciji za medije. 

MN Press

Srpski vaterpolista, Filip Filipović

Novi Beograd je prošle nedelje odbranio titulu šampiona Srbije, stigao do trećeg uzastopnog pehara namenjenog prvaku države bez izgubljene utakmice.

"Mnogo sam srećan jer sam u prilici da budem trener ovim igračima. I kada nije lako, iako sa strane možda izgleda da jeste, ovi momci su ove godine kada je bilo najpotrebnije pokazali da su pravi i da su pravljeni od veoma čvrstog materijala. Zato hvala igračima na svemu, ali i velika zahvlnost mom stručnom štabu koji je sa mnom u kontaktu bukvalno 24 sata dnevno", rekao je trener Novog Beograda Živko Gocić.

On je posebno naglasio da je ekipa u pravom trenutku stigla do optimalne forme.

"Dobro smo radili prethodnih nekoliko dana u Herceg Novom. Brusili smo formu, trudili se da je podignemo na još viši nivo. Očekuju nas još dve utakmice, koje će biti kruna ove sezone. Ove takmičarske godine mi možda nismo u svakoj utakmici izgledali najbolje, ali smo uspeli svaki put kada je bilo najpotrebnije da budemo na najvišem mogućem nivou. Siguran sam da ćemo u sredu protiv Ferencvaroša dati više od 100 odsto svojih mogućnosti kako bismo se našli u finalu. Da li će biti tako, o tome će odlučivati mnogo faktora, ali znam da ukoliko moji momci budu izgledali kao do sada, da je mnogo teško igrati protiv nas. Kao ekipa smo toga svesni i sa tim razmišljanjem idemo na Maltu", rekao je Gocić.

Direktor Novog Beograda Slobodan Soro, čestitao je igračima i stručnom štabu na svim dosadašnjim uspesima.

"Veliko mi je zadovoljstvo što sam deo ovog kluba. Ove sezone osvojili smo tri trofeja i već treći put se okupljamo sa peharima koji nas okužuju. Nadam se da ćemo još jednom biti u prilici do do kraja sezone da se sretnemo sa istom scenografijom. Sezona je zaista bila lepa, bez dodatnog stresa i teških situacija koje su se dešavale ranije. Ta neka stabilnost koja se ove sezone pokazala u rezultatima na kraju je dokazana kroz ova tri trofeja. Ako uđemo u finale nadam se da možemo da odemo i korak dalje. Nismo se zadovoljili sa ova tri pehara. Znamo kako je ova ekipa pravljena i koje su ambicije kluba", izjavio je Soro.

Fajnal-for Lige šampiona igra se na Malti od petog do sedmog juna.