Vesti iz ostalih sportova

Angelina Topić najjači štih u nikada većem atletskom špilu Srbije: Poznat sastav tima za Evropsko prvenstvo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.05.2024 15:07
Angelina Topić, srpska atletičarka, najbliža medalji na šampionatu Evrope Guliver/AP Photo/Khalil Hamra
Angelina Topić, srpska atletičarka, najbliža medalji na šampionatu Evrope

Titulama ovenčana skakačica udalj Ivana Španović neočekivano je danas saopštila da odustaje od učestvovanja na prvenstvu Evrope u Rimu, ali će i bez toga naša zemlja imati dovoljno jakih aduta na takmičenju od 7. do 12. juna, gde je poslala rekordan broj atletičarki i atletičara (16).

Ovo se prvenstvveno odnosi na Angelinu Topić, mladu a već u seniorskim vodama više nego dokazanu i cenjenu skakačicu uvis, koja svoj neverovatan talenat i strašnu formu poslednjih nedelja potvrđuje na mitinzima Dijamantske lige. Pri čemu će se osvajačica juniorskih i seniroskih medalja oprobati u u skoku udalj.

Pored nje mogla bi da bljesne i takođe vrlo mlada Adriana Vilagoš, bacačica koplja s iskustvom osvajanja odlična u najjačoj starosnoj konkurenciji. Tu je i nekoliko pritajenih aduta za visok plasman, pa možda i neku medalju, raspoređenih na više disciplina. 

U skoku udalj imaćemo još i Milicu Gardašević, Strahinju Jovančevića i Lazara Anića. Bacanje koplja je posebno jaka disciplina za Srbiju, u kojoj će nastupiti izuzetne MarijaVučenović i Ivana Đurić.

Elzan Bibić će predstavljati Srbiju u trci na 5000 metara, dok će Armin Sinančević i Asmir Kolašinac pokušati da doguraju što dalje u bacanju kugle. Trkači Boško Kijanović i Nikola Kostić donose brzinu i izdržljivost na 400 metara i 400 metara sa preponama.

Mlada Milica Emini nastupiće u trci na 100 metara sa preponama, velika nada Ivana Ilić će se takmičiti u trkama na 100 i 200 metara, dok će Maja Ćirić dati sve od sebe na 400 metara. Slavko Stević će braniti boje Srbije u skoku uvis, disciplini u kojoj je već pokazao veliki potencijal.