Vesti iz ostalih sportova

Ivana Španović propušta Evropsko prvenstvo: Pariz je u fokusu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.05.2024 11:13
Srpska atletičarka, Ivana Španović, neće nastupiti na Evropskom prvenstvu u Rimu. MN Press
Srpska atletičarka, Ivana Španović, neće nastupiti na Evropskom prvenstvu u Rimu.

Najbolja srpska atletičarka, Ivana Španović, neće se takmičiti na Evropskom prvenstvu, koje će se održati u Rimu od sedmog do 12. juna. Naime, kako navodi naša sportistkinja, u predstojećim mesecima će apsolutno sve biti podređeno Olimpijskim igrama, i tome da se dovede u najbolje moguće fizičko i mentalno stanje pred put u Pariz. 

Takođe, veliki udeo igra rizik od povrde. Peh u ovako osetljivom času značio bi moguće propuštanje manifestacije u prestonici Francuske zakazane između 26. jula i 11. avgusta,, ili makar slabiji performans na njenim, verovatno, poslednjim igrama.

Guliver

Ivana Španović pri skoku udalj

Zlato iz Minhena neće braniti u Večnom gradu. Pre dve godine je na Olimpijskom stadionu u najvećem gradu Bavarske skočila 7,06.

"Neću braniti titulu", poručila je Ivana Španović u razgovoru za Sportski Žurnal i obrazložila odluku:

"U principu Čeletu (treneru Goranu Obradoviću prim. aut) i meni nisu bili prioritet ni zima, ni leto. Sve su to trebalo da nam budu pripremna takmičenja za Olimpijske igre u Parizu".

Nešto opširnija bila je za sajt Olimpijskog komiteta…

"Odustala sma od zimske sezone, odustala sam od Evropskog prvenstva u Rimu, zato što ne želim da ostavljam jedan promil rizika da u Parizu skačem sa bilo kakvim bolom. Odavno mi nije želja da sakupljam medalje i nisam kolekcionar".

Iako neće učestvovati, Ivana neće propustiti da prisustvuje borbi za evropski tron. 

"Volim takmičenja, izuzetno, i nije mi uvek samo da se pojavim i opravdam očekivanja. Naša ideja je da se pojavim na takmičenju kada sam spremna, kada ne postoji rizik od povreda i apsolutno je Pariz jedina stvar o kojoj pričam od Tokija. Koliko god da mi se skače na Evropskom prvenstvu, to je mala žrtva, odgledaću ga", završila je Ivana Španović.