Vesti iz ostalih sportova

Srpski stonoteniseri na evropskom kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre koji se održava od 15. do 19. maja u Sarajevu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.05.2024 18:10
Sabina Šurjan, reprezentativka Srbije MN Press
Sabina Šurjan, reprezentativka Srbije

Srpski stonoteniseri Izabela Lupulesku, Sabina Šurjan, Dimitrije Levajac i Aleksa Gacev učestvovaće na evropskom kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre koji se održava od 15. do 19. maja u Sarejevu.

Kako je saopštio Olimpijski komitet Srbije, ukupan broj takmičara na turniru je 79 (36 žena i 43 muškarca). Kontinentalna kvota Evrope za OI je šest stonotenisera, od koji se pet kvalifikuje na osnovu rezultata ovog turnira, a poslednji, šesti, na osnovu rang liste. Najboljih 12 igrača biće postavljeno kao nosioci 12 grupa.

Prva dva igrača iz svake grupe će se plasirati u drugu fazu, gde će se takmičiti 24 igrača. U drugoj fazi se igra po "nokaut" sistemu (na ispadanje).

 

 

Finalisti iz druge faze automatski će obezbediti mesta na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine, bez odigranog finalnog meča.

U trećoj fazi se i dalje igra po "nokaut" sistemu. Dvojica finalista u ovoj fazi se kvalifikuju na Olimpijske igre, a poslednji kvalifikant se odlučuje u meču između poraženih polufinalista ove faze.

Dodatno, ostaje mogućnost kvalifikovanja posle ovog turnira na osnovu ITTF rang liste, pošto se utvrde svi učesnici na osnovu ekipnog plasmana i kontinentalnih kvota.