Vesti iz ostalih sportova

Challenge race u Vršcu: Sjajan početak sezone na najvišoj tački Vojvodine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.04.2024 15:15
Challenge race u Vršcu Savez za rekreaciju i fitnes Srbije
Challenge race u Vršcu

Vršac je prethodnog vikenda bio domaćin prve u nizu "Challenge race" manifestacije u organizaciji Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije. Sjajna organizacija, izazovna staza koja je tražila maksimum od trkača, barem onih koji su želeli plasman na podijum i neoubičajeno toplo vreme za ovaj period godine obeležili su start lige pod okriljem Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije.

Iako je prva trka bila u ravnom Banatu poznavaoci prilika u trejl trčanju kažu da je staza bila veoma teška, možda i najteža od svih koje se nalaze u kalendaru SRFS, pošto je start i cilj bio kod Vršačke kule, najviše tačke Vojvodine.

Trku za prvo mesto u generalnom plasmanu poveli su Milivoje Jovović, koji je stazu dugu sedam kilometara pretrčao za 38 minuta i 23 sekunde i Milica Đorđević, kojoj je za pobedu bilo potrebno nešto malo manje od 55 minuta, njeno vreme bilo je 54,47. Na pobedničkom podijumu bilo je još mesta za Jovana Denovića (39,02) i Miloša Mihajlova (40,15) u konkurenciji muškaraca, dok su kod žena iza Milice Đorđević u cilj ušle Sara Milenković, sa zaostatkom manjim od jednog minuta (55,32) a onda i trećeplasirana Danijela Markov (56,27).

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

Pobeninci Challenge race manifestacije u Vršcu

 

Generalni sekretar Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije, Dragan Tomašević bio je izuzetno zadovoljan dešavanjima pod Vršačkom kulom, gde je bio i start i cilj trke.

"Imali smo sve što je potrebno za dobar start sezone, dobro trasiranu stazu, kvalitetne i brze takmičare, lepo vreme, za razliku od prethodne godine kada je bila kiša i magla, sada je bio sunčan dan i dobar odziv trkača. Hvala našim partnerima iz Vršca, Opštini Vršac i Marku Rašiću, članu gradskog veća zaduženom za sport kao i našoj koleginici Radmili Mandić koji su odradili sjajan posao i možemo reći da je Vršac svake godine sve bolji i bolji i da postavlja ozbiljne zadatke organizatorima ostalih trka u okviru naše lige", rekao je Dragan Tomašević.

I ovoga puta, kao i prethodne godine, održana je društveno odgovorna "Trail cleaner" akcija čišćenja planinskih staza i šetališta u prirodi kod Vršačke kule, i to će biti praksa do kraja sezone trka u prirodi u organizaciji Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije.

Naredna trka će biti u Košutnjaku i to već za malo više od mesec dana, a nakon toga domaćini će biti Novi Pazar, Katići, Mećavnik, Smederevo i na kraju na Zlatiboru, nakon toga ćemo dobiti pobednika "Challenge race" lige.