Vesti iz ostalih sportova

Sezona počinje u Vršcu, a završava se na Zlatiboru: U organizaciji Saveza za rekreaciju i fitnes počinje serijal trejl trka "Čelendž rejs"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.04.2024 15:08
Čelendž rejs promo
Čelendž rejs

Narednog vikenda trkom u Vršcu kreće serijal trejl trka "Čelendž rejs" (Challenge race) u organizaciji Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije. Biće to prva od sedam trka, liga počinje startom prve trke kod Vršačke kule u subotu, 6. aprlila, i završava se u novembru na Zlatiboru, a u međuvremenu predviđene su manifestacije u Košutnjaku, Novom Pazaru, Katićima, na Goliji i Smederevu, gde će po prvi put biti održano jedno ovakvo takmičenje.

Vršački trejl biće održan po treći put, na izazovnom terenu u neposrednoj blizini grada, na Vršačkom bregu. Dužine staze je devet kilometara, počinje i završava se kod Vršačke kule, a organizator Savez za rekreaciju i fitnes Srbije na startu lige očekuje oko stotinu trkača koji će se boriti za vredne nagrade u Vršcu, ali i za ukupan plasman.

promo

Čelendž rejs u Vršcu

 

"Ovo je prva od sedam trka, počinjemo u Vršcu i sezonu trejl trka završićemo na Zlatiboru. Očekujemo dobru trke, dobra vremena, ali veliki broj takmičara koji će se oprobati u ovoj disciplini koja je sve više zastupljena među našim trkačima", kaže predsednik Saveza za rekreaciju i fitnes, Dragan Tomašević.

Sastavni deo treke na kojoj su prošle godine pobednici su bili Milan Ivanović (1.10,17) i Dragana Vidović (1.27,33) će biti "Trejl kliner" (Trailcleaner) akcija, društveno odgovorna aktivnost koja podrazumeva čišćenje planinskih staza i šetališta u prirodi.

Prošle godine skupljeno je 11 džakova smeća i još dodatni kabasti otpad poput branika automobila ili usisivača.

"Za taj deo trke nije potrbena prijava, samo dobra volja i malo slobodnog vremena. Dođite i pridružite nam se u jednoj dobroj misiji koja će vam omogućiti da se bolje osećate i na fizičkom i na drštveno odgovornom planu", dodao je Dragan Tomašević.