Vesti iz ostalih sportova

Slobodan Soro, direktor VK Novi Beograd: Želimo titulu prvaka regionalne lige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.04.2024 14:36
Vaterpolisti Novog Baeograda MN Press
Vaterpolisti Novog Baeograda

Direktor vaterpolista Novog Beograda Slobodan Soro je rekao da njegov klub želi titulu prvaka regionalne lige i da sa tim ciljem putuje u Split na poslednji turnir Premijer lige koji se održava od 11. do 13. aprila.

U sklopu priprema za drugi trofej ove takmičarske godine vaterpolisti Novog Beograda otputovali su u Herceg Novi gde će trenirati sa ekipom Jadrana.

Izabranike trenera Živka Gocića u Dalmaciji očekuje veoma težak zadatak, jer će u tri dana odigrati tri utakmice. Prvi rival u četvrtak biće dubrovački Jug, potom u petak protivnik će biti Jadran iz Herceg Novog, a poslednjeg dana turnira Novi Beograd odmeriće snage sa splitskim Jadranom.

Novobeograđani sudbinu drže u svojim rukama i računica je jasna, jer bi u slučaju sve tri pobede osvojliti titulu šampiona Jadranske lige.

"Naše ambicije su poznate, bile su iste i na početku sezone i one su maksimalne. Želimo da osvojimo titulu prvaka regionalne lige. Ovo takmičenje je za nas izuzetno važno, bez obzira što su ga organizatori nekako zbrzali", rekao je Soro.

 

 

Direktor VK Novi Beograd ističe da ne želi da komentariše sistem takmičenja u regionalnoj ligi.

"Prihvatili smo to tako, tako je kako je. Sa našim kvalitetom koji posedujemo verujem da možemo da ovo takmičenje na najbolji način iznesemo do kraja. Smatram da je jako bitno da osvojimo titulu najboljeg tima u regionu, jer će nam to biti još jedan zamajac za sve ono što nam predstoji u finišu sezone".

Ne beži u Novom Beogradu od uloge favorita, s obzirom na kvalitet igračkog kadra. Svesni su u klubu da imaju definitivno i najbolji igrački kadar.  

"Nadam se da ćemo naš kvalitet pokazati u bazenu kao što smo to činili i do sad. Nažalost, taj poraz od splitskog Jadrana na našem bazenu na tom prvim turniru nas je malo poremetio. Da je bilo drugačije sve ovo sada bi imalo manju težinu, ali je verujem u stručni štab i naše igrače i verujem da imamo sve što je potrebno da u subotu osvojimo još jedan pehar", zaključio je Soro.