Vesti iz ostalih sportova

Svetsko prvenstvo u krosu otvoreno u Parku prijateljstva

komentari (0)

Izvor: Tanjug

30.03.2024 12:09
Branković, Kou i Gajić Tanjug
Branković, Kou i Gajić

Svetsko prvenstvo u krosu zvanično je danas otvoreno intoniranjem himne Srbije "Bože pravde" u Parku prijateljstva u Beogradu, zvanično je to uradio ministar sporta Zoran Gajić, koji je pohvalio organizaciju saveza i podržao promociju sporta kao najboljeg i najzdravijeg pristupa .

Predsednik Svetske atletske federacije Sebastijan Kou poručio je na otvaranju da kros ima posebno mesto u atletici.

"Zadovoljstvo je biti ovde na 45. izdanju Svetskog prvenstva u krosu. Kao predsednik Svetske atletike, čast mi je da pozdravim sve učesnike, zvaničnike i gledaoce na ovom prestižnom događaju. Trčanje u krosu ima posebno mesto unutar atletike, služi kao ključni put za izdržljive atlete, kako juniore tako i seniore, da pokažu svoj talenat i izgrade karijeru. Danas smo privilegovani da svedočimo nekim od najtalentovanijih svetskih atletičara kako se takmiče za slavu ne samo na ovom prvenstvu, već i za poželjna mesta na nadolazećim Olimpijskim igrama u Parizu i drugim prvenstvima tokom godine", izjavio je Kou.

 

 

Dodao je zatim da posebnu zahvalnost duguje Srpskom atletskom savezu.

"Ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez podrške naših dobavljača i partnera u svetskoj atletici, čiji su doprinosi neprocenjivi. Svim atletičarima želim sreću na ovom svečanom događaju. Neka vas inspirišu i očaraju nastupima. Hajde da se svi zajedno okupimo da proslavimo duh atletike i svedočimo trijumfu ljudskog napora. Hvala vam, i neka igre počnu", rekao je Kou

Predsednik Organizacionog odbora za Svetsko prvenstvo u krosu Slobodan Branković rekao je da posao realizacije nije bio lak.

"Čast mi je i zadovoljstvo što stojim ovde pred vama, jer sam ponosan na svoj tim koji je u najkraćem mogućem roku ikada, za samo šest meseci uspeo da organizuje SP u krosu. Posao nije bio lak, ali ova numera koja je prethodila mom govoru, nemoguća misija, odabrana je upravo s razlogom, jer je moj tim uradio baš to. Nemoguće je postalo moguće, ja sam ponosan i zahvalio bih se onima koji su zaslužni za ovaj poduhvat", rekao je Branković.

Istakao je da se pre svih zahvaljuje predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, Vladi Republike Srbije i Gradu Beogradu koji je dao na raspolaganje sve svoje službe, svojim menadžerima i njihovim saradnicima, sponzorima i volonterima.

Tanjug

"Takmičarima želim dobre rezultate, a svima ostalima da uživaju u ovom prelepom parku koji je tesan", poručio je Branković.