Vesti iz ostalih sportova

Gocić i Rašović optimisti uoči F4: U Beogradu: Regionalna liga kao Liga šampiona

komentari (0)

Izvor: Tanjug

24.03.2023 14:46
Gocić i Rašović optimisti uoči F4: U Beogradu: Regionalna liga kao Liga šampiona MN Press

Trener vaterpolista Novog Beograda Živko Gocić izjavio je na konferenciji za medije da je uveren da će njegova ekipa pružiti maksimum na Fajnal-foru regionalne Premijer lige, koji je ovog vikenda na programu u Beogradu. 

Novobeograđani su domaćinstvo Fajnal-fora obezbedili osvajanjem prvog mesta u ligaškom delu takmičenja, pošto su u 11 kola ostvarili isto toliko pobeda. Protivnik Novog Beograda sutra u prvom polufinalu od 20 časova biće ekipa dubrovačkog Juga, dok se u drugom polufinalu istog dana od 18 časova sastaju kragujevački Radnički i Jadran iz Splita.

"Jug iz Dubrovnika dugo godina igra ozbiljnu ulogu u evropskim okvirima. To je zaista veoma kvalitetan tim o kome ne treba trošiti reči. Iako im se dešavaju kadrovske promene u ekipi, njihov sistem igre i sve ono što ih krasi ostaje i po tome su prepoznatljivi. Siguran sam da nam predstoji kvalitetna i uzbudljiva utakmica. Mi se pripremamo na najbolji mogući način i stremimo ka tome da pružimo naš maksimum i ukoliko u tome uspemo, siguran sam da Jugu neće biti lako", istakao je Gocić.

Strateg Novog Beograda pozvao je publiku da naredna dva dana dođe na bazen Sportskog centra „11. april“.

"Sve četiri ekipe koje su izborile plasman na Fajnal-for Jadranske lige su i učesnice Lige šampiona. Zato nema sumnje da će igra biti na vrhunskom nivou i ljubitelji vaterpolo bće u prilici da uživaju. Zahvalio bih se još jednom našim navijačima na podršci u prošlom meču protiv Marseja i pozvao bih ih da uz nas budu i u duelu sa Jugom", izjavio je Gocić.

Prvotimac Novog Beograda Strahinja Rašović ističe da će njegova ekipa u polufinalu snage odmeriti sa izuzetno jakim protivnikom.

"Fokusirani smo samo na taj polufinalni duel i razmišljamo samo o utakmici protiv Juga. Turnirski je sistem takmičenja, nema popravnog i zato treba ići korak po korak. Verujem u naš tim i nadam se da ćemo ponoviti uspeh od prošle godine, da ćemo odbraniti trofej i još jednom pokazati da smo najbolja ekipa u regionu", zaključio je Rašović.