Vesti iz ostalih sportova

Neugodan poraz Radničkog u Gruziji: Završni turnir Lige šampiona ostao u domenu teorije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.03.2023 18:20
Neugodan poraz Radničkog u Gruziji: Završni turnir Lige šampiona ostao u domenu teorije MN Press

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca doživeli su neugodan poraz u Gruziji, gde su u susretu 10. kola Lige šampiona izgubili od poslednje ekipe na tabeli - Dinama iz Tblislija i time dodatno zakomplikovali šanse za plasman na finalni turnir - 13:8 (4:0, 2:2, 3:3, 4:3).

Ovo je bio peti poraz srpskom timu u Grupi A, gde zauzima šesto mesto tabele sa devet bodova uz dve pobede i tri remija. S obzirom da su Barseloneta, Olimpijakos i Pro Reko već obezbedili kartu za Top 8, Kragujevčanima je ostalo da se bore za Jadranom (10) i Vuljagmenijem (14) za četvrtu poziciju, ali su im šanse za to mesto sada drastično opale...

Dinamo je tokom čitavog susreta igrao kao u transu i na kraju zasluženo došao do druge pobede u sezoni. Na golu je blistao Georgi Gvetadze sa 13 odbrana, dok su listu strelaca predvodili Pješčislav Stefan, Jovan Šarić i Saba Tkešelašvili sa po tri pogotka. Na drugoj strani, "delfini" su imali veliki broj igrača koji su postigli po jedan gol, a najviše se istakao Nikola Jokić sa tri pogotka.

Ključni period za ekipu iz Tbilsija bila je uvodna četvrtina, gde je u dva navrata iskoristila igrača više i zahvaljujući pravim rešenjima u napadu, stekla četiri gola prednosti. Srbija je dugo tražila svoju igru i uprkos diskutabilnim odlukama u odbrani, uspela nekako da se vrati u meč na krilima Kojića u trećoj četvrini (7:5). Ali, nije imala snage za preokret. Tkešelašvili i družina podigli su tempo, zaustavili nalete rivala, poveli 11:5 i mirno priveli susret kraju.

Srpski tim je na taj način propustio priliku da zabeleži pobedu protiv relativno lakog protivnika, pa će kartu i nadu za Top 8 tražiti u preostale četiri utakmice protiv Barselonelete, Pro Reka, Hanovera i Vuljagmenija.

LEN Liga šampiona, 10. kolo, Grupa B.

Dinamo Tbilsi - Radnički 13:8

Pro Reko - Hanover

Barseloneta - Olimpijakos

Jadran - Vuljagmeni