Vesti iz ostalih sportova

Kragujevčani ne odustaju od Top 8 faze Lige šampiona: Idemo u Gruziju po pobedu!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.03.2023 16:34
Kragujevčani ne odustaju od Top 8 faze Lige šampiona: Idemo u Gruziju po pobedu! MN Press

Vaterpolisti Radničkog otputovali su u Gruziju, gde ih sutra od 16 časova očekuje susret 10. kola Lige šampiona protiv Dinamo Tbilsija.

Uoči ovog duela Kragujevčani zauzimaju peto mesto Grupe A, sa devet bodova, uz učinak od dve pobede i po tri remija i poraza. Dinamo je sa druge strane poslednji na tabeli sa samo jednom pobedom. 

Do kraja regularnog dela sezone ostalo je još pet utakmica. Iako srpski tim ima relativno male šanse za nokaut-fazu i plasman u Top 8, iz tabora Kragujevčana još uvek tinja nada.

"Utakmica dolazi u nezgodnom periodu posle obaveza nekoliko igrača u reprezentaciji. Nismo bili kompletni, imamo i nekih zdravstvenih problema, ali smo favoriti i pokušaćemo da potvrdimo tu ulogu i ostanemo u borbi za „fajnal-ejt“. Teoretske šanse za to još uvek postoje, mi sigurno nismo odustali i nećemo se predavati do kraja" – rekao je vaterpolista Radničkog Nemanja Stanojević za klupski sajt.

Reprezentativac Srbije osvrnuo se na kvalitete sutrašnjeg rivala.

"Ekipa Dinama je sačinjena od gruzijskih reprezentativaca, uz nekoliko igrača sa ovih prostora i nikako nije za potcenjivanje. To su pokazali i na našem bazenu, gde smo se do samog kraja borili da osvojimo bodove, ali i u Hanoveru, gde su u prethodnom kolu proslavili prvu pobedu. I u Podgorici se videlo da je gruzijski vaterpolo u usponu i nema sumnje da nas posle dugog i napornog puta očekuje jako teško gostovanje sa kog ćemo pokušati da se vratimo sa nova tri boda", zaključio je Stanojević.

Posle susreta sa gruzijskim predstavnikom, Radničkog očekuju dva veoma zahtevna meča sa Barsanoletom i Pro Rekom. Zatim sledi susret sa Hanoverom, dok će u poslednjem kolu grupne faze odmeriti snage sa Vuljagmenijem, glavnim protivkandidatom za Top 8.