Vesti iz ostalih sportova

Fokus na olimpijskoj normi i prvenstvu Evrope: Elzan Bibić ima prioritete u 2024. godini

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.02.2024 17:45
Elzan Bibić, srpski atletičar, trči beogradski polumaraton MN Press
Elzan Bibić, srpski atletičar, trči beogradski polumaraton

Elzan Bibić drži primat u srpskoj atletici u trkama na 1.500, 3.000 i 5.000 metara, na tim deonicama se dobro kotira u regionu i Evropi, naosvajao se međunarodnih medalja u mlađim kategorijama, ali uvek želi više od sebe.

Posebno u ovoj, olimpijskoj godini kada bi "kraljica sportova" trebalo da zablista na Olimpijskim igrama u Parizu. Osvajač bronze na prošlogodišnjem prvenstvu Evrope u dvorani, zato svu svoju energiju i vreme želi da usmeri na jurenje norme za OI. Što bolji plasman na kontinentalnom šampionatu pod vedrim nebom, u Rimu, takođe. 

"Moj glavni fokus za sezonu 2024. jeste EP u Rimu i OI u Parizu. Već radim pripreme u Beogradu sa svojim fizioterapeutom Milošem Japundžićem, posle toga ću i uvodne pripreme najverovatnije odraditi na svojoj planini Pešter, dok će završne pripreme biti na nekoj većoj nadmorskoj visini što će zavisiti od treninga", objasnio je Bibić u izjavi za sajt Srpskog atletskog saveza. 

U međuvrmenu, najbrži u konkurenciji trkača na 3.000 metara na nedavnom šampionatu Balkana imaće obaveze na dvoranskom SP u Glazgovu (1 - 3. mart), kao i na SP u krosu 30. marta u Beogradu. 

Srpski atletičar se sprema za dvoransko Svetsko prvenstvo, koje će biti održano od prvog do trećeg marta u Glazgovu. On će u Glazgovu učestvovati u trci na 1.500 metara

"Imam dosta iskustva sa krosevima gde sam i osvajao medalje kao junior i mlađi senior na kros šampionatima Evrope. SP u krosu je posebna priča. U dogovoru sa selektorom Edinom Zukovićem voleo bih da Srbiju po prvi put predstavim zajedno sa svojim kolegama iz reprezentacije u štafetnoj trci koja je sve više atraktivna na krosevima, a gde se trči 4x2 km u mešovitom timu od dva muška i dva ženska atletičara", objasnio je Elzan Bibić, u nedavnom izboru SAS-a proglašen za najboljeg atletičara Srbije za 2023. godinu