Vesti iz ostalih sportova

Ivana Španović i Elzan Bibić najveći atletski ponos Srbije u 2023. godini

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.01.2024 13:14
Ivana Španović skače na jednom od takmičenja Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue
Ivana Španović skače na jednom od takmičenja

Svetska šampionka u skoku u dalj Ivana Španović i osvajač bronzane medalje na 3.000 metara u dvorani Elzan Bibić najbolji su atletičari Srbije za 2023. godinu.

Na današnjoj svečanosti Srpskog atletskog saveza (SAS) u prostorijama kompanije "Komtrejd" za najboljeg trenera proglašen je Goran Obradović, trener Ivane Španović, a najbolji klub je Vojvodina iz Novog Sada.

"Godina iza nas je najuspešnija u istoriji, u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji, a ispred nas je još jedna vrlo zahtevna. Predstoji nam Svetsko prvensvo u krosu kojem smo domaćini, zatim dvoranski šampionat sveta u Glazgovu i Olimpijske igre u Parizu. Takođe, predstoji nam izgradnja Nacionalnog stadiona, jer smo se kandidovali za organizaciju šampionata Evrope 2028. godine", istakao je predsednik SAS Veselin Jevrosimović.

 

MN Press

Ivana Španović ex Vuleta u društvu predsednika SAS Veselina Jevrosimovića

Direktor SAS Slobodan Branković istakao je da je atletika sport koji ima najbolju budućnost u Srbiji.

"Imamo sjajne mlade atletičare, a to će se videti u Los Anđelesu 2028. godine, jer se za Pariz već zna ko su kandidati za medalje", rekao je Branković i naglasio činjenicu da je SAS jedini savez na svetu koji dve godine uzastopno organizuje dva Svetska prvenstva.

Čeka nas izgradnja Nacionalnog atletskog stadiona i siguran sam da će se na šampionatu Evrope 2028. godine naši atletičari i atletičarke boriti za pet ili 10 medalja.

"To mnogima sad zvuči kao naučna fantastika, ali tako su mislili i kada smo najavljivali sjajne rezultate kao što je bio šampionat Evrope u Minhenu, gde smo osvojili četiri medalje", poručio je Branković.

 

MN Press

Elzan Bibić u društvu predsednika SAS Veselina Jevrosimovića

Najbolji mlađi seniori su Emir Rovčanin (Polet) i Ivana Đurić (Crvena zvezda), a juniori Jovan Stranić (Vojvodina) i Angelina Topić (Top Jump). Nagrađeni mlađi juniori su Aldin Ćatović (Novi Pazar) i Mina Stanković (Pirot).

Strahinja Zdravković (Mladost Zemun) dobio je nagradu u konkurenciji pionira, a među pionirkama su nagrađene Tara Vučković (Crvena zvezda), Mina Mijatović (Borac) i Zarija Kaličanin (Top Jump).

Konačno, Matej Aleksić (Munje) izabran je za najboljeg mlađeg pionira, a u istoj kategoriji priznanje je dobila Anđela Cvetković (Vojvodina).