Vesti iz ostalih sportova

Svetska pikado senzacija potpisala višemilionski ugovor - naveći u istoriji sporta!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.02.2024 14:16
Vicešampion sveta u pikadu Luk Litler (17) Tanjug/Zac Goodwin/PA via AP
Vicešampion sveta u pikadu Luk Litler (17)

Vicešampion sveta u pikadu, mladi Luk Litler (17) koga smo imali prilike da gledamo na Areni sport, tokom finala Svetskog prvenstva sa Lukom Hamfrisem, potpisao je višemilionski ugovor sa kompanijom koja proizvodi pikado-strelice.

Iako engleski mediji ne navode tačnu sumu, tamošnja štampa piše da je u pitanju najveći sponzorski ugovor u istoriji ovog sporta. A, prema tvrdnjama "San-a", Litler će sukcesivno dobijati novac kroz narednih pet do 10 godina. 

Uz to obećan mu je deo zarade od prodaje, a ugovor sa "Target Dartsom", koji prati momka iz Rukorna od njegovih ranih početaka, potpisan je svega mesec dana nakon što je napunio 17 godina.
 

 

 

"Ovo je za mene poseban trenutak. Prate me otkako sam imao 12 godina te se radujem što nastavljamo odnos. Podrška i pažnju koju imam pomogli su mi kako bih napredovao. Protekli meseci bili su burni, ali jedna od najboljih stvari je što je mnogo ljudi počelo da igra pikado", rekao je Luk Litler.

Podsetimo, Luk Litler stekao je "svetsku slavu", na nedavno održanom Svetskom prvenstvu, kada je sa 164. mesta na "renkingu", došao do finala, pobedivši neka velika imena usput, da bi u odlučujućem meču izgubio od "hladne ruke" Luka Hamfrisa - 7:4.

Luk Litler krenuo je odlično, poveo 4:2, ali je treći pikado igrač sveta u nastavku opravdao svoj nadimak i sa pet vezanih setova, došao do svetske titule. I to prve u svojoj kolekciji.