Vesti iz ostalih sportova

Ništa od senzacije, tinejdžer stao u finalu: "Hladna ruka" Luk Hamfris šampion sveta u pikadu!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.01.2024 23:29
Ništa od senzacije, tinejdžer stao u finalu: "Hladna ruka" Luk Hamfris šampion sveta u pikadu! Tanjug/AP Photo/Kin Cheung

Luk Hamfris, opravdao je ulogu favorita u finalu Svetskog prvenstva u pikadu, gde je posle velike borbe, pobedio senzaciju turnira u Londonu, Luka Litlera sa 7:4, postavši po prvi put u karijeri šampion planete!

"Hladna ruka", kako glasi nadimak novog svetskog šampiona, na sjajan način završio je sezonu, objedinvši čak četiri titule sa velikih takmičenja. Bio je najbolji na "Grend Slemu", "Svetskom Grand priju" i "PC Fajnalsu", da bi se danas u borbi sa tinejdžerom od svega 17 godina, popeo na krov sveta.

Publika u Londonu imala je prilike da uživa u jednom neverovatnom duelu punog preokreta. Istina, većina je navijala za mladog momka iz Runkorna, koji je sa 164 mesta na renkingu, uspeo da se domogne finala Svetskog prvenstva, na čijem je putu juče pobedio i petostrukog šampiona, ali je na kraju iskustvo Hamfrisa presudilo.

 

 

Mladi Litler ušao je sporo u meč, mučio se da pogodi maksimalnih "180" na tabli. Hamfris je poveo 2:1, da bi se tinejdžer vratio u nastavku i posle nekoliko sjajnih "legova", preokrenuo na 4:2. Ali, ispsostaviće se da je to bilo sve od mlade senzacije, pošto je treći igrač planete u nastavku zaigrao kao u transu i sa pet vezanih setova stigao do svetske krune. Prve u svojoj kolekciji!