Vesti iz ostalih sportova

Filipović i Rašović bez euforije: Bitno je da ovako odigramo i protiv Amerike

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.02.2024 18:47
Srpski vaterpolista, Viktor Rašović MN Press
Srpski vaterpolista, Viktor Rašović

Vaterpolisti Srbije su bez većih problema savladali Crnu Goru 14:6 u drugom kolu Svetskog prvenstva u Dohi, a nakon meča nije bilo previše euforije u redovima "delfina".

Znaju i oni da ih ono pravo tek čeka, a to je duel sa Sjedinjenim Američkim Državama. U slučaju trijumfa, Srbija će obezbediti plasman u četvrtfinale ali i overiti vizu za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu.

"Čestitam ekipi, igrali smo odlično u odbrani i napadu od početka. Za nas je ovo bila veoma bitna pobeda. Ali sada nam predstoji ono pravo, duel sa Amerikom koji može da nam donese prvo mesto, direktan plasman u četvrtfinale i olimpijsku vizu. Bitno je da uđemo ovako u duel", izjavio je golman reprezentacije, Radoslav Filipović.

 

 

Zadovoljan je bio i Viktor Rašović i podsetio se da ekipa treba da ide korak po kora.

"Svaka čast drugovima i stručnom štabu. Od prvog sekunda smo diktirali ritam i sve se videlo na završnom rezultatu. Crnu Goru treba da zaboravimo, najbitnije je da zadržimo koncentraciju i energiju sa naredni susret. Odbrana mora da bude ovakva, zna se naš princip - korak po korak", rekao je Rašović.

Izabranici Uroša Stevanovića će utakmicu sa Sjedininjenim Američkim Državama igrati u petak od 15.30 uz direktan prenost na TV Arena sport.

 

Standings provided by Sofascore