Vesti iz ostalih sportova

Slobodan Nikić "zacementiran" na klupi Vašaša do 2026. godine: Mađarski klub ceni srpskog trenera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.02.2024 15:00
Slobodan Nikić, srpski vaterpolo trener MN Press
Slobodan Nikić, srpski vaterpolo trener

Staro, nepisano mudro pravilo kaže da tim koji dobija ne treba menjati, pa je tako Vašaš produžio ugovor sa srpskim vaterpolo trenerom Slobodanom Nikićem do 2026. godine i time se pohvalio na klupskom sajtu i društvenim mrežama. 

Očigledno da su njegovi poslodavci prezadovoljni radom jednih od najtrofejnijih reprezentativaca u isroriji našeg vaterpola, jer im je prošle sezone doneo trofej Kupa Evrope i treće mesto u superjakoj nacionalnoj ligi, a ove doveo do finala državnog Kup takmičenja. 

"Mi Bobana cenimo i lično i profesionalno, pa je produžetak ugovora sa njim bio prioritet kluba. Verujemo da on može da bude ključ za razvoj i konceptualno delovanje Vašaša. Kada se to uzme u obzir, on će sada,pored rada sa seniorskim timom, imati odlučujuću ulogu u koordinaciji omladinskog tima. Blisko će sarađivati sa Laslom Foldijem i njegovim stručnim štabom. Ulazak u finale prvenstva ove godine predstavljao bi plod rada iz prethodnih godina", prokomentarisao je predsednik Vašaša, Laslo Marković. 

I osvajaču titule olimpijskog prvaka u Rio de Žaneiru 2016. godine dopada se kako se razvijaju stvari na početku njegove karijere pored bazena. 

"Srećan sam i zahvalan rukovodstvu kluba što mi je ukazalo poverenje na još dve godine, tako da mogu da nastavim sa radom u veoma dobrom ambijentu. Naravno, već planiramo stvari vezane za dalju budućnost, pregovori su vezani za stvari oko naredne dve sezone, ali sad je najvažnije da tim bude produktivan na proleće i da dođe do zacrtanog cilja - finala u prvenstvu. Ovo bi mogla da bude još jedna prekretnica za tim, kao i moj trenerski posao“, rekao je Nikić posle potpisivanja ugovora.

U timu 41-godišnjeg trenera igraju trojica Srba - Strahinja Rašović, Sava Ranđelović i Nikola Dedović.