Vesti iz ostalih sportova

Marko Odermat pobednik poslednjeg superveleslaloma u sezoni: Sutra se vozi veleslalom

komentari (0)

Izvor: Tanjug

16.03.2023 18:33
Marko Odermat pobednik poslednjeg superveleslaloma u sezoni: Sutra se vozi veleslalom Tanjug/Jean-Christophe Bott/Keystone via AP

Švajcarski skijaš Marko Odermat pobednik je poslednjeg superveleslaloma sezone u finalu Svetskog kupa, koji je vožen u Soldeu.

On je je ostvario vreme od minut, 23 sekunde i 91 stotinka i tako došao do svoje 12. pobede u Svetskom kupu ove sezone, a šeste u superveleslalomu.

Drugo mesto pripalo je Austrijancu Marku Švarcu, koji je za pobednikom kasnio 29 stotinki, a treći je bio Norvežanin Aleksander Amot Kilde, koji je za švajcarskim skijašem zaostao 71 stotinku.

Odermat je još ranije osvojio mali Kristalni globus u superveleslalomu, jer je sakupio 740 bodova u ovoj disciplini, Kilde je drugi sa 512, dok je treći Austrijanac Vinsent Krihmajer sa 335.

Odermat, koji je već obezbedio veliki Kristalni globus, ima 1.942 boda u generalnom plasmanu Svetskog kupa. Na drugoj poziciji je Kilde sa 1.340 bodova, dok je treći Norvežanin Henrik Kristofersen sa 1.014 poena.

Skijaši će sutra na finalu Svetskog kupa u Soldeu voziti veleslalom, a  vajcarac ima šanse da obori rekord od 2.000 osvojenih bodova, koji je pre 23 godine postavio Austrijanac Herman Majer.