Vesti iz ostalih sportova

Olimpijski komitet Srbije kategorizovao vrhunske sportiste naše države i obezbedio sredstva za pripremu olimpijskog tima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.01.2024 13:43
Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije MN Press
Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije

Članovi Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) usvojili su na sednici redovni godišnji program OKS za 2024. godinu, kao i liste rangiranih vrhunskih sportista i sportskih stručnjaka za 2024. godinu prema Pravilniku o nacionalnoj kategorizaciji vrhunskih sportista Ministarstva sporta, saopšteno je iz OKS.

"Rangiranje vrhunskih sportista u sportskim granama sa programa Olimpijskih igara, prema prijavama nadležnih nacionalnih granskih sportskih saveza, izvršeno je na osnovu rezultata iz 2023. godine. Ukupno je izvršeno rangiranje 630 vrhunskih sportista u tri različita ranga, kao i 133 vrhunskih sportskih stručnjaka, a shodno postojećim Pravilnicima Ministarstva sporta", navedeno je iz saopštenju OKS.

"Članovi Izvršnog odbora usvojili su godišnji program OKS za 2024. godinu, kao i kriterijume za finansiranje sportista i ekipa u olimpijskoj godini u okviru svih sportskih programa. Na ovaj način, stekli su se uslovi za neometano finansiranje priprema i nastupa na kvalifikacionim takmičenjima za Olimpijske igre, kao i uslovi za pripremu nastupa srpskog tima na predstojećem najvećem svetskom sportskom takmičenju u Parizu", zaključuje se u saopštenju OKS.