Vesti iz ostalih sportova

Uroš Stevanović: Nismo zadovoljni sedmim mestom, mogli smo bolje

komentari (0)

Izvor: Tanjug

16.01.2024 17:25
Selektor muške vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović MN Press
Selektor muške vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović

Selektor muške vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović izjavio je danas da njegov tim nije zadovoljan osvojenim sedmim mestom na Evropskom prvenstvu u Zagrebu.

Srbija je ranije danas u meču za sedmo mesto na kontinentalnom šampionatu savladala Rumuniju rezultatom 18:7.

"Zadovoljan sam kako su momci ušli u utakmicu. Za nas to ima značaj, jer nam svaki trening, svaki susret znači da bi rasli", rekao je Stevanović, prenosi zvanični sajt Vaterpolo saveza Srbije.

On se potom osvrnuo na učinak srpskih vaterpolista na EP. "Sigurno je da nismo zadovoljni sedmim mestom. Moglo je to da bude mnogo bolje. Videli smo stvari na kojima moramo da radimo da bi bili bolji. Nije tu neki preveliki jaz, ali ima još posla, ima rada i nadam se da će sve doći na svoje mesto", dodao je selektor Srbije.

Srbija će od petog do 17. februara učestvovati na Svetskom prvenstvu u Dohi.

"Imamo 15 dana priprema, moramo da se maksimalno posvetimo treningu, da se podignemo ne samo da bi obezbedili olimpijsku vizu već i izborili bolji plasman na SP. Momci imaju tri dana da se odmore, počinjemo 20. januara. Sve vreme smo u Srbiji, sparingovaćemo sa Francuzima i drugog februara otputovati u Dohu", zaključio je Stevanović.