Vesti iz ostalih sportova

Potrebno je strpljenje i bićemo još bolji: Uroš Stevanović nakon plasmana u četvrtfinale Evropskog prvenstva

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.01.2024 09:55
Nikola Jakšić MN Press
Nikola Jakšić

Vaterpolo reprezentacija Srbije se na impresivan način plasirala u osminu finala Evropskog prvenstva u Hrvatskoj, budući da je u sredu uveče bila bolja od Francuske, a naredni rival "delfinima" biće Mađarska.

Selektor Uroš Stevanović je zadovljan onim što su njegovi igrači pokazali, ne samo u tom duelu, već tokom celog dosadašnjeg toka turnira i najavljuje još bolja izdanja u nastavku.

"Očekivali smo tešku utakmicu, nismo znali kakva će biti reakcija posle tri lakše u grupi. Odgovorili smo dobro, u prvom poluvremenu smo primili golove sa igračem manje i iz peterca, dosuđivali su nam kontrafaulove, zatim u tranziciji i to nas je malo poremetilo. Posle toga su oni malo stali sa plivanjem, bili smo svežiji i odigrali po dogovoru. Imali smo vremena da se pripremimo za njih, još od 6. januara", rekao je Stevanović za sajt Vaterpolo saveza Srbije i dodao:

"Nisam video pritisak na igračima, ovo je prvi put da smo kompletni. Treba da nastavimo da radimo, možemo da igramo još bolje, ali i da budemo strpljivi. Ovde u Zagrebu ili Dohi ili daj Bože na Olimpijskim igrama u Parizu, sigurno će sve doći na svoje".

Iskusni Nikla Jakšim je u stilu kapitena odigrao bez greške, preuzeo je lidersku ulogu i najavljuje veliku borbu protiv Mađarske.

"Ništa još nismo uradili i toga treba da budemo svesni. Četvrtfinale je najteža utakmica, a Mađari su uvek jako težak rival. Ipak, ukoliko budemo igrali kao u drugom delu meča protiv Francuske, onda imamo čemu da se nadamo", rekao je Jakšić.

Meč četvrtfinala Evropskog prvenstva u Hrvatskoj između Srbije i Mađarske na programu je u petak, 12. januara sa početkom u 18.00 časova.