Vesti iz ostalih sportova

Odraditi posao protiv Malte i spremiti se za Francusku: Vaterpolisti Srbije igraju poslednji meč grupne faze na EP u Hrvatskoj

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.01.2024 08:28
Viktor Rašović MN Press
Viktor Rašović

Vaterpolo reprezentacija Srbije odigraće od 19.00 časova u Hrvatskoj poslednji meč grupne faze Evropskog prvenstva, a rival će joj biti selekcija Malte.

"Delfini" u dosadašnjem delu takmičenja imaju maksimalan učinak, a ukoliko tako bude i nakon današnjeg susreta, igračima selektora Uroša Stevanovića rival u osmini finala u sredu će biti reprezentacija Francuske.

"Sigurno je da smo bolji tim, ali ovaj meč moramo da iskoristimo i za neke varijante pred duele koji slede. Zadovoljan sam učinjenim, naše izdanje bih ocenio sedmicom ili osmicom. Ide kako treba, a ono pravo tek počinje", rekao je Viktor Rašović, a prenosi sajt Vaterpolo saveza Srbije, dok je debitant Petar Jakšić dodao:

"Svaki meč je važan. Tako će biti i sa Maltom. Naravno da sam prezadovoljan učešćem u utakmici, imam podršku i brata Nikole i ostalih igrača. Najvažnije da ide kako treba i nadam se nastavku dobrih rezultata".

Malta bi trebalo da bude lakši protivnik od, primera radi, Nemačke koju su reprezentativci Srbije rutinski savladali. Ostrvljanima koej s aklupe predvodi crnogorski stručnjak Milan Ćirović je ovo peto učešće na Evropskom prvenstvu, Dva puta je bila poslednja, jednom pretposlednja a u Splitu 2022. je završila na 14 mestu.

U slučaju pozitivnog ishoda na večerašnjem susretu, u koji niko u taboru reprezentacije Srbije ne sumnja, meč protiv Francuske u osmini finala Evroskog prvensva biće odigran u sredu, 10. januara sa počektom u 18.30 časova.

Evropsko prvenstvo, 3. kolo

grupa C

Nemačka - Izrael 17.00
Srbija – Malta 19.00

 

Standings provided by Sofascore