Vesti iz ostalih sportova

"Delfini" spremni za Evropsko prvenstvo: Takmičenje počinje sutra, Srbija prvi meč igra u petak protiv Izraela

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.01.2024 14:53
Branislav Mitrović MN Press
Branislav Mitrović

Evropsko prvenstvo u vaterpolu održaće se u Zagrebu i Dubrovniku od 4. do 16. januara 2024. godine, a kroz njega će najbolje selekcije na kontinentu pokušati da obezbede vizu za predstojeće Olimpijske igre.

To će poći za rukom onoj selekciji koja u Hrvatskoj osvoji zlatnu medalju, a među kandidatima za takav uspeh je i vaterpolo reprezentacija Srbije koja je dvostruki uzastopno olimpijski šampion.

Na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj, našu zemlju predstavljaće 15 igrača koje je odabrao selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović, među kojima i dvostruki olimpijski šampioni Dušan Mandić, Nikola Jakšić, Sava Ranđelović i Branislav Mitrović.

Na spisku od 15 igrača koje je na put odličio da povede selektor Uroš Stevanović još se nalaze: Radoslav Filipović, , Viktor Rašović, Radomir Drašović, Petar Jakšić, Strahinja Rašović, Marko Radulović, Nikola Lukić, Vuk Milojević, Nemanja Ubović, Nemanja Vico i Đorđe Lazić).

MN Press

Uroš Stevanović

 

Debitanti na velikom takmičenju su Radoslav Filipović golman Oradee i Petar Jakšić bek Partizana. U odnosu na sastav koji je osvojio četvrto mesto na Svetskom prvenstvu u Fukuoki sada su ponovo u timu Dušan Mandić, Viktor Rašović, Nikola Lukić i Nemanja Vico.

Naši vaterpolisti prvu utakmicu igraju 5. januara u 17.00 časova protiv Izraela, dva dana kasnije u 19.00 časova Srbiju očekuje duel sa Nemačkom, dok je treći rival u grupi Malta, protiv koje će naši vaterpolisti igrati 9. januara od 19.00 časova.
Osmina finala se igra dan kasnije.

Ukoliko Srbija osvoji prvo mesto protivnik bi bio poslednjeplasirani sastav iz grupe u kojoj su Hrvatska, Španija, Crna Gora i Francuska.