Vesti iz ostalih sportova

Rjoju Kobajaši doskočio do trećeg "Zlatnog orla" na "Turneji četiri skakaonice": Japanski skijaški letač ponovo iznad svih

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.01.2024 18:30
Rjoju Kobajaši Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader)
Rjoju Kobajaši

Rjoju Kobajaši nije ostvario nijednu pojedinačnu pobedu na ovogodišnjoj "Turneji četiri skakaonice", ali je bio tik iza konkurenata, skupio najviše bodova i treći put u karijeri osvojio prestižnog "Zlatnog orla", kao najbolji akter legendarnog takmičenja u skijaškim skokovima. 

Danas u Bišofshofenu ispred Japanca je završio Štefan Kraft, mada je momak iz "zemlje izlazećeg sunca" imao najduži let u kvalifikacijama; u Obersdorfu ga je nadskočio Andreas Velinger, u Garmiš-Partenkirhenu je to učinio Anže Lanišek, međutim sve to nije bilo dovoljno da se zaustavi Japančevo ispisivanje istorije. 

Ovog januara je pretekao Austrijance Gregora Šlirencauera i Andreasa Goldbergera, pa je sada egal sa Kamilom Stohom, Bjernom Virkolom i Helmutom Reknagelom, a naredne godine napada Jensa Vajsfloga, s tim da mu, ako ovako nastavi, ni čuveni Jane Ahonen možda ne bude nedostižan (5 trofeja). 

Kontinuitet je bio ključ za trećeg Zlatnog orla. Završio je turneju bez pobede, četiri puta bio je drugi, što je bilo i više nego dovoljno da u generalnom poretku bude ispred svih. Identičnu stvar udario je i Jane Ahonen na prelazu iz 1998. u 1999. godinu. 

Novogodišnja turneja "Četiri skakaonice"

Oberstdorf

HS - 137m

Kvalifikacije - Andreas Velinger

Takmičenje - Andreas Velinger

Garmiš-Partenkirhen 

HS - 142m

Kvalifikacije - Anže Lanišek

Takmičenje - Anže Lanišek

Inzbruk 

HS 130

Kvalifikacije - Anže Lanišek

Takmičenje - Jan Herl

Bišofshofen 

HS - 142m

Kvalifikacije - Rjoju Kobajaši

Takmičenje - Štefan Krafto