Vesti iz ostalih sportova

Novogodišnja turneja četiri skakonice: Počinje borba na prestižnom takmičenju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.12.2023 10:15
Skijaški skokovi Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader
Skijaški skokovi

Sve je spremno za početak 72. izdanja Novogodišnje turneje četiri skakonice!

U četvrtak su u Obersdorfu održane kvaliifkacije u kojima je Nemac, Andreas Velinger osvojio prvo mesto skokom od 135 metara i 151,4 osvojenim bodom, a bitka za trofej biće održana u 17.15 časova.

Na zaletištu se u kvalifikacijama našlo 58 skakača, ali njih osmorica nisu uspela da se kvalifikuju za današnji takmičarski dan, što znači da će ih na rampi biti "samo" 45.

Dugi nakon kvalifikacija je Karl Gajger sa 0.4 poena manje od zemljaka, a treći Slovenac Peter Prevc koji je skočio 138 metara, ali je sakupio samo 150.2.

Uoči početka tradicionalne Novogodišnje turneje četiri skakonice Austrijanac, Štefan Kraf je bio predstavljen kao najveći favorit za osvajanje ovog prestižnog takmičenja, ali je u kvalifikacijama Obersdorfa zauzeo tek sedmo mesto skokom od 131 metra i 146,6 osvojenih poena, dok je branilac trofeja od pre godinu dana, Holger Granerud iz Norveške bio tek 16.

Nakon današnjeg takmičenja karavan se seli u Garmišpartenkirhen, gde će se 31. decembra skakati kvalifikacije, a dan kansije boriti za trofej, a onda su na prograu Insbruk 3. januara i Bišofshošen 6. januara.