Vesti iz ostalih sportova

Pada rekord Beogradskog maratona: Već se prijavilo 6.700 trkača

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.03.2023 17:27
Pada rekord Beogradskog maratona: Već se prijavilo 6.700 trkača MN Press

Na šest nedelja do 36. Beogradskog maratona učešće je već prijavilo 6.700 trkača, što je ujedno ukupan broj učesnika prošlogodišnjeg Beogradskog maratona, saopštili su organizatori.

Prijave su još uvek otvorene, a u zavisnosti od nivoa forme, maratonci biraju da li će se prijaviti za polumaraton ili ceo maraton, a svi ostali učesnici imaju mogućnost da se oprobaju na trci dužine 10 km, koja se prvi put organizuje u okviru Beogradskog maratona ili da prošetaju na "Trci zadovoljstva“ stazu dužine 2,5 km zajedno sa porodicom, prijateljima ili ljubimcima.

"Trenutno interesovanje svedoči da možemo da očekujemo rekordan broj učesnika i spektakl na ulicama Beograda! Hvala svima koji su nam ukazali poverenje, radimo punom parom da ovo poverenje opravdamo i radujemo se skorom zajedničkom druženju", navode iz BGD maratona.

Kako se ističe, poseban kuriozitet 36. Beogradskog maratona čini ekipna, štafetna trka na 21km, u kojoj četiri člana tima pređu distancu polumaratona – dužine 21km.

Ova trka je namenjena svima koji žele da osete maratonsku energiju i timski duh, a koji nisu fizički pripremljeni da istrče samostalno celu dužinu.

Takođe, štafetna trka je odličan način da firme organizuju rekreaciju i druženje za zaposlene, a prošlogodišnja brojka od blizu 1.000 učesnika u štafeti svedoči o velikom interesovanju za ovu trku.

Beogradski maraton, 36. po redu,  zakazan je za nedelju, 23. aprila sa startom u 10 časova kod crkve Svetog Marka.