Vesti iz ostalih sportova

Beogradski maraton osnovao trkački klub "Belgrade Marathon Runners"

komentari (0)

Izvor: Tanjug

04.03.2023 13:44
Beogradski maraton osnovao trkački klub "Belgrade Marathon Runners" Tanjug/Vladimir Šprčić/ bg

Novoosnovani trkački klub Beogradskog maratona koji nosi naziv "Belgrade Marathon Runners" održao je javni trening na Adi Ciganliji.

Povodom osnivanja kluba održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili sekretar za sport i omladinu grada Beograda Nikola Penić, direktor Beogradskog maratona Darko Habuš i trener trkačkog kluba i naš bivši maratonac Velimir Bojović.

"Ideja za osnivanje trkačkog kluba proistekla je iz želje da ponudimo našim sugrađanima mogućnost da se pripreme za trčanje dugih pruga i događaje koje organizujemo, jer nam je na prvom mestu zdravo bavljenje fizičkom aktivnošću. A to znači da kada izađete da trčite maraton, znate da je iza vas nekoliko meseci  priprema za ovaj izuzetan napor. Paralelno, Beogradski maraton veliki fokus stavlja na promociju zdravog i aktivnog načina života, jer znamo da motivacija igra značajnu ulogu u povećanju broja rekreativaca u poslednjim decenijama", izjavio je direktor Beogradskog maratona Darko Habuš.

Sekretar za sport i omladinu grada Beograda Nikola Penić, istakao je koliko je važno osnivanje trkačkog kluba.

"Kao bivši atletičar moram da istaknem kako mi je drago što će Beograd dobiti još jedan rekreativni trkački klub, a posebno je zadovoljstvo što će taj klub biti vezan za jednu od najznačajnijih manifestacija kada je sport u pitanju, a to je Beogradski maraton. Današnji događaj je samo uvod u ono što nas čeka u trećoj nedelji aprila, s tim u vezi trkačima želim 'lake noge', a organizatorima uspešnu organizaciju 36 Beogradskog maratona", izjavio je Penić.

Treninge novoosnovanog kluba će voditi tim trenera sastavljen od dugogodišnjeg atletskog reprezentativca Srbije Velimira Bojovića, atletičarke Slađane Stamenković i maratonac Filip Stanković.

Treninzi će se u narednih sedam nedelja održavati tri puta nedeljno na Adi Ciganliji. Termini održavanja treninga su utorkom i četvrtkom od 18 časova, a subotom od 10 časova. Treninzi će tokom marta meseca biti otvoreni i besplatni za građanstvo.