Vesti iz ostalih sportova

Angelina Topić kandidatkinja za zvanje najbolje mlade atletičarke na svetu: Posle evropske moguća i planetarna kruna

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.11.2023 12:00
Angelina Topić kandidatkinja za zvanje najbolje mlade atletičarke na svetu: Posle evropske moguća i planetarna kruna Guliver/Sven Beyrich SPP

Srpska skakačica uvis Angelina Topić od malih nogu je najavljivala blistavu karijeru, a ove godine je "eksplodirala", pa će 2023. godinu pamtiti po brojnim medaljama, plasmanu na Olimpijske igre 2024. i proglašavanja za najbolju mladu atletičarku Evrope. Možda i po istom priznanju na planetarnom nivou.

Osamnaestogodišnja naslednica čuvenog skakača uvis Dragutina Topića bila je juniorska šampionka Evrope, treća na mitingu Dijamantske lige, sedma na Svetskom prvenstvu za seniore i četvrta na Evropskom prvenstvu u dvorani u konkurenciji najstarijih koleginica, a sada je ušla u najuži izbor za nagrade koju dodeljuje Svetska atletska ferderacija.

 

 

Uz to, evropska "Zvezda u usponu" jedina je predstavnica Starog kontinenta u toj borbi, jer bi zvanje najbolja mlada atletičarka sveta mogle da ponesu Kenijka Fejt Čerotič (3.000 metara stiplčez) i Etiopljanka Medina Eisa (5.000 metara).