Vesti iz ostalih sportova

Vaterpolisti Crvene zvezde "potopljeni" u trećem kolu Lige šampiona: Jadran HN slavio posle produžetaka i gomile peteraca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.10.2023 20:35
Vaterpolisti Crvene zvezde "potopljeni" u trećem kolu Lige šampiona: Jadran HN slavio posle produžetaka i gomile peteraca MN Press

Vaterpolisti Crvene zvezde ni iz trećeg pokušaja pokušaja nisu ostvarili prvu pobedu u ovosezonskoj Ligi šampiona, pošto su u Herceg Novom posle uzbudljivog regularnog dela, produžetaka i "milion" peteraca "potopljeni" od domaćeg Jadrana -  21:20 (2:1, 0:2, 3:3, 3:2 - 13:12).  

Regionalni derbi doneo je uspone i padove u igri oba tima, s tim da su tri četvrtine tesno pripale crnogorskoj a druga po redu ubedljivije srpskoj, koja je imala već imala trijumf u rukama (5:8), međutim rival je izronio izjednačenje i dobio produžetke.

Preko Danila Radovića, strelca za rezultatski egal, ali i zahvaljujući neiskorišćenom napadu protivnika. Imali su crveno-beli i igrača više u tim biti ili ne biti sekundama, ali je Mišović odbranio šut Nagaeva. Jeste Zvezda posle toga, ipak, ubacila loptu u mrežu, međutim pogodak je poništen zbog faula u napadu. 

Ni dodatni minuti nisu prelomili duel (4:4), pa su morali da budu testirani nervi i koncentracija šutera i golmana u udarcima sa pet metara. Oteglo se i izvođenje zicer šansi u vaterpolu, smenjivali su se precizni šutevi, odbrane i promašaji, da bi tačku na dramu na Jadranu stavio Vukićević. On je pogodio, Subotić nije i publika je mogla da krene kući. 

U četiri osnovne četvrtine strelci su bili: (za Jadran) Martin Gardašević - četiri, Bojan Banićević, Danilo Radović, Ivan Nagaev i Dmitri Holod (po jedan); (za Crvenu zvezdu): Marko Radović, Lukaš Seman, Gavril Subotić (po dva), Ivan Basara i Dušan Vasić (po jedan).

Pre ove runde, naš tim je poražen od Jadrana u Splitu (16:13) i Ferencvaroša kod kuće (6:16).