Vesti iz ostalih sportova

JSD Partizan proslavio 78. rođendan: Najbolji sportisti Andrea Arsović i Hetag Cabolov

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.10.2023 14:17
JSD Partizan proslavio 78. rođendan: Najbolji sportisti Andrea Arsović i Hetag Cabolov MN Press

Na stadionu Partizana održana je rođendanska proslava Jugoslovenskog sportskog društva Partizan, a na svečanosti povodom navršenih 78 leta velike crno-bele porodice dodeljene su godišnje nagrade pojedincima i kolektivima. One najvrednije, za najbolju sportistkinju i sportistu u protekloj godini, dodeljene su strelkinji Andrei Arsović i rvaču Hetagu Cabolov. 

Najuspešnije ekipe su Veslački klub Partizan u ženskoj i Košarkaški klub Partizan u muškoj konkurenciji. U juniorskoj konkurenciji, ponovo je Veslački klub osvojio priznanje u ženskoj konkurenciji, dok je najbolja juniorska muška ekipa bila Teniski klub Partizan.

"Prošle godine smo imali u Hajatu zajedničku proslavu sa gostima i pre dve nedelje smo odlučili da okupimo samo naše ljude, odnosno, našu porodicu, a zašto? Zato što mi treba da se pripremimo, jer za dve godine nam dolazi 80 godina JSD ,Partizan. Jubilarnih 80 godina ćemo proslaviti na Kalemegdanu i svi zajedno sa klubovima ćemo učestvovati. Nosilac ovog projekta će biti JSD Partizan. Mi smo, već, našli sponzore i idemo ka tome da naredne dve godine pravimo monografiju koja će biti izdata za osamdeseti rođendan. Tako da ćemo, i sledeće godine, slaviti u krugu porodice, a one tamo godine ćemo napraviti veliku proslavu", objasnio je predsednik JSD Partizan i prvi čovek košarkaške sekcije Ostoja Mijailović.

 

 

Partizan je prošle sezone u različitim sportovima osvojio ukupno devet trofeja, a prvi čovek JSD Partizan očekuje da te brojke budu dvocifrene kada bude sumirana nova sezona. 

"Kad su u pitanju trofeji, rad Sportskog društva i klubova protekle takmičarske sezone, tokom dodele trofeja u Hajatu, imali smo samo dva ili tri osvojena trofeja, nekoliko kupova i ni jedno Državno prvenstvo. Sada mogu da kažem da je osam klubova osvojilo devet trofeja, šest državnih i regionalnih prvenstava i tri kupa. Dosta bolji rezultat od prethodne sezone i čestitam svim klubovima koji su se izborili za vrednih devet trofeja našem sportskom društvu. Ovom prilikom bih se zahvalio svim predsednicima klubova, koji su obezbedili budžete i zahvalio bih se svim sponzorima koji su pomogli našim klubovima u krugu naše porodice da osvojimo ovih devet trofeja. Ono što je moja želja sledeće godine, je da ne bude devet trofeja nego da ih bude najmanje 15, a kad dođe 80 godina, da možemo da proslavimo i više od toga i da imamo čemu da se radujemo. Ono što je jako važno napomenuti, je da se ovde nalazi većina klubova iz crno bele porodice. Ono što mi je jako krivo i mislim da će se uskoro rešiti ta kriza u fudbalskom klubu Partizan, po informacijama koje imam. Nedostaje nam najveći klub od svih klubova ovde, koji bi trebalo da bude nosilac svih ovih projekata i da pomaže svim ostalim klubovima, ali se nadam da će se do Nove godine rešiti i taj problem, i kriza u fudbalskom klubu Partizan prestati više da postoji. Mi moramo da sačuvamo taj klub", objasnio je Mijailović.