Vesti iz ostalih sportova

Pobeda Šapca za kraj kvalifikacija za Evrokup: U Valjevu pobeđena Valisa 14:5

komentari (0)

Izvor: Tanjug

24.09.2023 22:06
Pobeda Šapca za kraj kvalifikacija za Evrokup: U Valjevu pobeđena Valisa 14:5 Guliver

Vaterpolisti Šapca pobedili su večeras ekipu Valisa iz Valjeva rezultatom 14:5 (2:1, 2:0, 4:3, 6:1) u meču poslednjeg, petog kola grupe A kvalifikacija za Evrokup.

Najefikasniji u ekipi Šapca bio je Nikita Krug sa tri gola, dok su Filip Novaković, Andrej Barać, Aljoša Maćić i Andrija Korać dodali po dva. Po jedan gol za ekipu Valisa postigli su Nikola Brkić, Petar Kasum, Srđan Baucalo, Luka Borovčanin i Aleksandar Kovačević.

Šabac je i pre poslednjeg kola obezbedio plasman u narednu fazu takmičenja u Evrokupu. Šabac je osvojio prvo mesto na tabeli sa 12 bodova, dok je Ortiđa druga sa devet. Ova dva kluba izborila su plasman u narednu fazu Evrokupa. Nojzi le Sek je treći sa šest bodova, dok je Valis četvrti sa tri. Dinamo iz Bukurešta je poslednji bez bodova.

Radnički i Partizan nisu izborili plasman u narednu fazu takmičenja u Evrokupu. Radnički je osvojio poslednje mesto u grupi D kvalifikacija sa tri poraza, dok je Partizan bio treći u grupi F sa osam.

Plasman u narednu fazu takmičenja u Evrokupu izborili su: Šabac, Ortiđa, Vašaš, BVSC, Trst, Turkvan, Primorje, Solaris, Honved, Panionios, Palermo, Savona, Barselona, Apolon, Primorac i Hanover.