Vesti iz ostalih sportova

Veliki jubilej: 70 godina ragbija 13 u Srbiji

komentari (0)

Izvor: Tanjug

24.09.2023 09:51
Veliki jubilej: 70 godina ragbija 13 u Srbiji MN Press

Zaista veliki jubilej, već 70 godina ragbija u Srbiji, jedva čekamo da proslavimo zajedno sa navijačima, biće to sjajna utakmica, rekao je selektor ragbi 13 selekcije Srbije Daren Fišer uoči prijateljske utakmice protiv Francuske.

Srbija će danas od 14 sati na stadionu Obilića dočekati Francuze, simbolično, s obzirom na to da su prvu ragbi utakmicu na ovim prostorima 1953. godine odigrali na stadionu JNA, pred 8.000 gledalaca, selekcije grada Marseja i univerzitetske reprezentacije Francuske.

"Zajedno sa ovim timom napredujemo godinama, držimo se većinski sa igračima iz naše, domaće lige, je veoma dobar. Ima mnogo mladih momaka u timu, neki su do skoro igrali i za timove do 19 godina, pratiti njihov napredak u seniorskoj konkurenciji i koliko imaju bitne uloge je zaista lepo videti. Najbitnija stvar je da se mi takmičimo, želimo da budemo konstantno u 10 najboljih i to nam je najvažniji cilj, da ostanemo u vrhu. Trenutno smo deveti i igramo protiv Francuske, jedne od najboljih ekipa na svetu, očekujemo zaista sjajnu utakmicu i priliku za nas da se odmerimo sa najjačima", izjavio je Fišer Tanjugu.