Vesti iz ostalih sportova

OCR trka na Adi Ciganliji 28. oktobra: Ultimativni sportski izazov stiže u Beograd

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.09.2023 13:20
OCR trka na Adi Ciganliji 28. oktobra: Ultimativni sportski izazov stiže u Beograd promo

Prva beogradska OCR (obstacle course race) trka sprema se za 28. oktobar na Adi Ciganliji, a organizatori veruju da će im se pored ljubitelja ovakve vrste trčanja pridružiti i rekreativci željni adrenalina i jedinstvenog provoda.​

"Ne propustite šansu da budete prvi“, poruka je koju žele da pošalju trkačima, najavljujući spektakl na stazi dugoj 13,5 kilometara. Takmičari će imati priliku da se okušaju u trčanju na različitim podlogama, savladavanju mnoštva zanimljivih prepreka, plivanju, vožnji bicikla...

Svakome ko uspešno savlada trku, bez obzira na plasman, sleduje finišerka medalja, a osim nje trkači će, uveravaju nas organizatori, sa Ade Ciganlije poneti još mnogo uspomena koje ostaju za ceo život.

"Čvrsto verujemo da Beograd, nakon mnogih drugih gradova u kojima se poslednjih godina organizuju redovno OCR trke, zaslužuje jedan ovakav događaj, a Ada je idealno mesto za to. Naša ideja je da, osim prekaljenih trkača koji već imaju iskustva sa OCR-om i 'inficirani' su ovim sportom, privučemo i one ljude koji se do sada nisu usuđivali da se oprobaju. Pozivamo ih da, kako mi to volimo da kažemo, pomere granice svoje izdržljivosti. Kada istrče prvu trku shvatiće zašto se posle nemoguće zaustaviti i zašto su ove trke privlačne svim generacijama, bez obzira na godine, pol, status, pa i fizičke predispozicije", kaže Dejan Halaj, kondicioni i fitnes trener i jedan od organizatora Ultimate OCR-a.

Ultimate OCR je srednje teška trka, u pitanju je relativno ravan teren pogodan za početnike i zato je poruka organizatora trkačima da na Adu ponesu dobro raspoloženje, široke osmehe, volju i upornost, a za sve ostalo pobrinuće se adrenalin.