Vesti iz ostalih sportova

Čeka nas teška osmina finala: Selektor vaterpolo tima Srbije, Uroš Stevanović, tempiraće formu za nokaut rundu EP

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.09.2023 11:48
Čeka nas teška osmina finala: Selektor vaterpolo tima Srbije, Uroš Stevanović, tempiraće formu za nokaut rundu EP Guliver/AP Photo/Eugene Hoshiko)

Vaterpolo reprezentaciju Srbije sledeće godine čeka izuzetno gust raspored obaveza, s Evropskim prvenstvom u Netanji kao prvim takmičenjem i Olimpijskim igrama u Parizu, kao turnirom na kom bi voleli da završe.

Aktuelni olimpijski prvak saznao je juče i kako će teći njegovo učešće na EP u Netanji (3 - 16. januar). Ovog puta je kao nepovlašćena selekcija na žrebanju izvukao laganiju grupu i težak put u nokaut rundi. 

Za početak valja mu biti najuspešniji u grupi C, gde su još domaćin Izrael, Nemačka i Malta. Posle toga, kao član Druge divizije, mora preko osmine finala do Top osam. 

"Jasno je da u ovoj grupi moramo da budemo prvi, onda nas sigurno čeka teška osmina finala za povratak među osam najboljih u Evropi. To mogu da budu Hrvatska ili Crna Gora, kojima bi taj meč bio kvalifikacioni za SP u Dohi odnosno i poslednja šansa za Olimpijske igre ili Francuska koja je Svetsko prvenstvo završila na šestom mestu, bolje plasirana od obe reprezentacije. Osmina finala je 10. januara i sigurno ćemo tempirati formu za taj meč, a nažalost zbog lakše grupe formu moramo da tražimo kroz sparinge i prijateljske turnire pre Evropskog prvenstva", rekao je selektor srpskog tima Uroš Stevanović.

U Grupi A su Crna Gora, Španija, Francuska i Hrvatska, u Grupi B Gruzija, Mađarska, Italija i Grčka, dok Grupu D čine Slovačka, Holandija, Slovenija i Rumunija.