Vesti iz ostalih sportova

Vaterpolo klub NBGD predstavio tim za sledeću sezonu: Cilj je osvajanje sva četiri trofeja

komentari (0)

Izvor: Tanjug

07.09.2023 19:22
Vaterpolo klub NBGD predstavio tim za sledeću sezonu: Cilj je osvajanje sva četiri trofeja FOTO TANJUG/VK NOVI BEOGRAD/

Vaterpolo klub Novi Beograd ulazi u novu sezonu sa ambicijom da osvoji sva četiri takmičenja u kojima će učestvovati, saopšteno je danas na promocije ekipe za sledeću sezonu.

Direktor kluba Slobodan Soro rekao je da ekipu očekuje treća sezona na najvišem nivou sa ambicijama koje su svima poznate.

"Ekipa je izmenjena, ali verujemo da će nam to dati novu snagu i da ćemo biti bolji tamo gde smo prošle i pretprošle sezone pokazivali neke znake slabosti. Ono što je najbitnije je da klub funkcioniše besprekorno, da radi škola vaterpola, takođe bi želeo da pohvalim i školu plivanja, ceo sistem je napravljen tako da je vrlo stabilan, sve funkcioniše kako to i želimo", istakao je Soro na konferenciji za medije.

Zatim je Soro govorio o takmičarskim ambicijama.

"Ove godine, kao i prethodnih, "napadamo" sva četiri trofeja, Kup Srbije, Superligu Srbije, regionalnu ligu i Fajnal-for Lige šampiona. Nadam se da ćemo za početak osvojiti taj Kup, koji nam je izmicao prethodnih godina. U prvenstvu Srbije želimo da odbranimo pehar, a "napašćemo i Jadransku ligu koja će se, kao i Liga šampiona, igrati u drugačijem formatu u odnosu na prethodne godine. Kad je u pitanju Liga šampiona, to je nešto nam je najvažnije u ovoj sezoni, gubili smo dva finala, nadamo se da će treća biti sreća", zaključio je Soro.

Novi tim menadžer Slavko Gak istakao je da, ako je neko do sada i imao dilemu kakve su ambicije kluba, da ih više nema posle dve minule sezone sa pojačanjima koja su stigla.

"Mi ambicije ne krijemo, želimo da osvojimo sve što može da se osvoji. Iz poraza doživljenih prethodnih sezona smo naučili lekcije i mogu da kažem da ćemo ove sezone ići na osvajanje sva četiri trofeja. Duboko verujem da su ciljevi, iako mnogo veliki, ostvarivi. Ekipi se priključio i Filip Filipović, najtrofejniji srpski vaterpolista svih vremena. Pozivam sve ljubitelje vaterpola da podrže ovu ekipu jer će u njoj igrati veliki broj srpskih reprezentativaca", zaključio je Gak.

Za Novi Beograd naredne sezone igraće: Vasilije Martinović, Miroslav Perković, Marko Radulović, Savo Ćetković, Francesko Demikelis, Đorđe Vučinić, Dimitrios Skoumpakis, Alvaro Granados, Nikola Lukić, Radomir Drašović, Nikola Jakšić, Lazar Dobožanov, Angelos Vlahopulos, Miloš Ćuk, Filip Filipović i Duško Pijetlović.

Medijima se obratio o novi kapiten ekipe Filip Filipović.

"Nalazimo se na novom početku, ali ciljevi se znaju, želimo da osvojimo sve trofeje. Ja sam se sinoć priključio ekipi, mogu da kažem da je ovo skup sjajnih momaka, na nama je da održimo nivo treninga i atmosferu i da idemo polako, utakmicu po utakmicu, dugačka je sezona. Ova ekipa je napravljena za visoke domete i ostvari sve zacrtane ciljeve", optimističan je Filipović.

Trener Živko Gocić rekao je da je zadovoljan i srećan što je deo kluba i što će voditi ovakvu ekipu.

"U ekipi imamo jedan miks, iskusne igrače koji su možda najbolji u istoriji igre, igrače koji su možda trenutno među najboljima na planeti i mlade igrače koji tek dolaze. Mislim da je sve to lepo ukomponovano i da sa pravom pretendujemo na trofeje u svim takmičenjima u kojima ćemo učestvovati", rekao je Gocić, a zatim predstavio saradnike u stručnom štabu.

Pomoćni trener biće njegov dugogodišnji saigrač Đorđe Filipović, kondicioni trener je Aleksandar Vlakić, fizioterapeut ekiše biće Dragan Perandilović, a član stručnog štaba biće i profesor Bojan Međedović, koji će se takođe brinuti o fizičkoj spremi ekipe.