Vesti iz odbojke

Gvideti: Ponosan sam na odbojkašice Srbije, pružile su maksimalan otpor

komentari (0)

Izvor: Tanjug

03.09.2023 23:51
Gvideti: Ponosan sam na odbojkašice Srbije, pružile su maksimalan otpor MN Press

Odbojkšaice Srbije su večeras u finalu EP poražene od Turske rezultatom 3:2, po setovima 25:27, 25:21‚ 22:25, 25:22, 15:13. Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Đovani Gvideti izjavio je u Briselu da je ponosan na tim i pored poraza od Turske u finalu Evropskog prvenstva.

"Ponosan sam na našu ekipu, Melisa Vargas je igrala odlično i napravila razliku u Turskoj. Mi smo sve vreme bili blizu i ponosan sam na ovu partiju mojih izabranica. Devojke su pružile maksimalan napor", rekao je Gvideti posle meča za RTS.

On je rekao da je ponosan na srpsku odbojkašicu Maju Ognjenović.

"Nisam video Maju u poslednja dva dana, niko iz tima je nije video. Nije trenirala, ali je ušla da igra, borila se. Možda nije bila brza kao inače, ali treba da budemo ponosni na sve što je uradila".

Srbiju očekuju kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu naredne godine.

"Blizu je, to nam je najvažnije ove sezone. Fokus nam je na tome".

On je istakao da navijači u Srbiji moraju da budu ponosni na odbojkašice.

"Srpska nacija i savez treba da budu ponosni na utakmicu, svake godine ove devojke igraju finala, nekada se pobedi, nekada ne. Ova grupa devojaka radi sa tako velikom ljubavlju prema vašem narodu i treba da budete ponosni", zaključio je Gvideti.

Tijana Bošović je dala sve od sebe da vrati Srbiju na tron.

"Mnogo smo razočarane, mnogo smo htele ovo zlato. Mislim da smo to pokazale na terenu. Stvarno smo se borile do poslednjeg trenutka. Moram da čestitam protivnicama, bile su sjajne. NIjanse su presudile i nažalost u petom setu nismo uspele da presudimo u našu korist", rekla je Tijana Bošković posle meča.

Ona je zahvalila svim navijačima na podršci.

"Hvala navijačima koji su došli u Brisel, svima u Srbiji, Republici Srpskoj, stvarno smo mogle da osećamo njihovu podršku. Žao nam je što nismo osvojile zlato. Dale smo sve od sebe. Moramo brzo da se oporavimo i da se pripremamo za kvalifikacije za Olimpijske igre, koje su podjednako važne kao Evropsko prvenstvo", zaključila je Boškovićeva.