Vesti iz odbojke

Srbija večeras protiv Mađarske - Maja Aleksić: Nema opuštanja!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.08.2023 11:11
Srbija večeras protiv Mađarske - Maja Aleksić: Nema opuštanja! MN Press

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije večeras od 20.00 (TV Arena sport 2) igra protiv selekcije Mađarske u okviru četvrtog kola grupne faze Evropskog prvenstva.

Izabranice Đovanija Gvidetija su do sada ostvarile tri pobede, najpre protiv Ukrajine (3:0), onda protiv Slovenije (3:0) i protiv Poljske (3:1) gde su izgubile prvi set od početka turnira.

Jedna od junakinja na utakmici sa Poljskom, Maja Aleksić istakla je da se i očekivalo da upravo ta utakmica bude najteža u grupnoj fazi:

"Dugo smo čekale tu utakmicu, jer smo znale šta nam znači pobeda na tom meču. A opet s neke strane smo želele da im vratimo malo za poraz u Ligi nacija, koji nije bio prijatan. Jeste da nije bio isti sastav, ali zabolelo nas je tada. Prošle godine smo imali teške međusobne duele i na SP. Volimo da se sastajemo sa njima, poseban je osećaj, pogotovo kad njihovi navijači ispune halu. Sa većinom igračica se znamo dobro... Uvek je zanimljivo. Ne potcenjujem ostale protivnike u grupi, ali znalo se da će ovo biti derbi. Od svih utakmica u kompletnoj grupnoj fazi očekivalo se da naša sa Poljskom bude najjača", rekla je Aleksić u razgovoru za "Mozzartsport", pa nastavila:

"Mislim da je bio stegnut početak. Ne bih rekla da je nervoza, nego zato što smo imale dve lakše utakmice, pa nam je došao prvi jak protivnik. Drago mi je što smo imali ovakvu utakmicu na samom početku takmičenja, jer znači da se igra takav meč. I one isto, kao i svaka ekipa, igraju koliko im dozvoliš. Mi smo njima malo dozvolile u tom prvom setu, ali čim smo došle do naše igre - više se pobeda nije dovodila u pitanje".

Do kraja grupne faze ostale su još dve utakmice:

"Sigurna sam da se nećemo opustiti. Znamo da Belgija može itekako da bude nezgodna. Nikad nikoga ne potcenjujemo, to je moglo da se vidi i na SP prošle godine. Koja god ekipa da nam je došla - mi moramo da igramo našu igru, jer u suprotnom možemo da budemo u problemu protiv svake ekipe. Baš se nikad ne zna... Pratim rezultate baš i u ostalim grupama - dešavaju se iznenađenja, ispada da svako svakoga može da dobije", istakla je Aleksić.

Za kraj, govorila je o tome kako je na nju, ali i ekipu uticala promena trenera:

"Na početku kad je krenula Liga nacija - prvi vikend, tad smo baš bile totalno zbunjene. Bilo nam je veoma teško da se uklopimo u njegov način rada, ali posle tri meseca je mnogo bolje. Upoznali smo se, on mnogo komunicira sa nama, za razliku od prethodnih trenera. To je neki njegov način, mi smo ga prihvatile i prilagođavamo se - i on nama, i mi njemu. Imamo individualne sastanke na kojima on očekuje da i mi njemu kažemo šta mislimo, sve što nam na srcu leži. Potpuno je drugačiji njegov pristup u odnosu na ostale trenere. Mi smo se prilagodile tome, to je sigurno. Bilo je zanimljivo na Ligi nacija protiv Tajlanda, kad je bilo 11:14 u petom setu... On je stao u ugao terena, prekrstio ruke i nije više znao ni šta da nam kaže. Ćutao je i gledao. Mi smo dobile taj-brejk - 16:14, a on je bio šokiran. Na toj utakmici mu je postalo jasno u kakvu je ekipu došao - da možemo sve da preokrenemo kad se zainatimo. A ne znam kako nije shvatio to još 2019. kad smo Tursku pobedile u finalu EP posle preokreta. Liga nacija je služila za upoznavanje i možda je s neke strane i dobro što se nismo plasirale na finalni turnir, jer smo imali veći deo tih priprema - posebno taj bazični deo na Palama, koji je bio baš naporan. Sve je to dobro, mislim da smo sad stvarno spremne", podvukla je Maja.