Vesti iz odbojke

Maja Ognjenović nakon trijumfa nad Ukrajinom: Možda je bilo malo sporije nego što smo želele, ali pobeda se nije dovodila u pitanje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.08.2023 21:27
Maja Ognjenović nakon trijumfa nad Ukrajinom: Možda je bilo malo sporije nego što smo želele, ali pobeda se nije dovodila u pitanje Guliver

Odbojkaška reprezentacija Srbije je na startu Evropskog prvenstva ubedljivo savladala Ukrajinu (3:0), a veliku ulogu u trijumfu ekipe Gvidetija imala je Maja Ognjenović.

Iako je prošle godine napravila reprezentativnu pauzu, sada je sa kapitenskom trakom predvodila Srbiju do trijumfa na svom devetom prvenstvu Evrope:

"Moram da priznam da te prve utakmice na šampionatima uvek izgledaju mrvicu drugačije od onoga što mi zamislimo i želimo, zato što pretpostavljam da tu utiče više faktora. Prisutno je i uzbuđenje, treba da se oseti teren, tu je i prevelika želja da sve bude kako treba... Možda je mrvicu sporije sve bilo danas nego što će biti na narednim utakmica. Ali, dobro, kao što ste rekli - nije se pobeda dovodila u pitanje", istakla je Maja Ognjenović, pa dodala:

"Znači nam da idu prvu mečevi sa Ukrajinom i Slovenijom, na kojima ćemo mi koristiti šansu da se uigramo, da našu igru dovedemo do željenog nivoa za ovu fazu takmičenja. Više puta smo pričali o grupi, ta utakmica sa Poljskom je svakako ključna, ali opet i ona poslednja protiv Belgije. Sutra ćemo imati vremena da uradimo teretanu i trening, malo i da se odmorimo, a onda u nedelju protiv Slovenije da probamo da izgledamo bolje što je bilo danas".

Podsetimo, Srbija u narednom kolu igra sa Slovenijom u nedelju od 20.00 (TV Arena sport).