Vesti iz odbojke

Srpski klubovi dobili rivale u evropskim kupovima: Partizanu lakše žreb nego Jedinstvu u Ligi šampiona

komentari (0)

Izvor: Tanjug

19.07.2023 16:01
Srpski klubovi dobili rivale u evropskim kupovima: Partizanu lakše žreb nego Jedinstvu u Ligi šampiona MN Press

Rekordnih devet klubova iz Srbije igraće u evropskim kupovima u sezoni 2023/2024, a danas su svi dobili rivale, saopštio je Odbojkaški savez Srbije.

U konkurenciji odbojkašica, Jedinstvo iz Stare Pazove igraće u Ligi šampiona, Železničar iz Lajkovca i Crvena zvezda u Kup CEV, a Ub i TENT iz Obrenovca u Kupu izazivača. U konkurenciji odbojkaša, Partizan će igrati u Ligi šampiona, Vojvodina iz Novog Sada i Radnički iz Kragujevca u Kupu CEV, a Ribnica iz Kraljeva u Kupu izazivača.

Jedinstvo iz Stare Pazove, debitant u Ligi šampiona, igraće u A grupi, a rivali su Vero Volej Milano iz Italije, Vakifbank Istanbul iz Turske i Volej Miluz Alzas iz Francuske.

U Kupu CEV u konkurenciji odbojkašica, Crvena zvezda će u šesnaestini finala (8. i 15. novembar) igrati protiv Tenerife La Lagune iz Španije, a Železničar iz Lajkovca čeka rivala iz kvalifikacija za Ligu šampiona.

U Kupu izazivača u konkurenciji odbojkašica Ub će u prvom kolu (11. i 18. oktobar) igrati protiv Klagenfurta iz Austrije, dok će TENT iz Obrenovca igrati protiv Šarlroa iz Belgije.

U konkurenciji odbojkaša, Partizan će igrati u prvoj rundi Lige šampiona u grupi 2 sa Olimpijakosom iz Grčke i Radnikom iz Bijeljine i kvalifikantom.

U Kupu CEV u konkurenciji odbojkaša, Vojvodina iz Novog Sada će u prvom kolu (25. oktobar i 1. novembar) igrati protiv Žitomira iz Ukrajine, dok će Radnički iz Kragujevca u istim terminima igrati protiv Amrisvila iz Švajcarske.

Ribnica iz Kraljeva će u šesnaestini finala Kupa izazivača (22. i 29. novembra) igrati protiv pobednika duela iz prvog kola Merkur Maribor (Slovenija) – AKAA Volej (Finska).