Vesti iz odbojke

Odbojkaši Crvene zvezde i Partizana slavili posle drame u pet setova u prvim utakmicama plej-ofa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.04.2024 21:45
MIljan Mrdak, odbojkaš Partizana MN Press
MIljan Mrdak, odbojkaš Partizana

Odigrane su prve utakmice plej-ofa za odbojkaše. Crvena zvezda i Partizan su posle prave drame u pet setova, uspeli da dođu do trijumfa i otvore vrata finala, gde bi u međusobnom duelu mogli da odluče ko će biti novi prvak Srbije.   

Odbojkaši Crvene zvezda su slavili protiv Karađorđa na domaćem terenu sa 3:2 (25:19,22:25,25:23,26:28,15:9) ,a do trijumfa su došli teže nego što su očekivali. Tim iz Ljutice Bogdana je u plej-of ušao kao prvi nosilac, s obzirom na to da je ligaški deo prvenstva završio na čelu tabele.

Sa velikim ambicijama crveno-beli ušli u meč sa Karađorđem jer žele da nastave borbu za titulu, koja se čeka još od 2016. godine.

Crvena zvezda je lako došla do prvog seta, a značajnu prednost domaći tim je napravio na 21:16, kada je zapravio i prekinuta serija gostiju. Psihička prednost je bila na starani domaćeg tima, a tačku na set stavio je Lopar.  

U drugom setu igrao se poen za poen, sve do 18:18, kada su gosti prekinuli nalet crveno-belih. Onda su dva dobra napada napravili odbojkaši Karađorđa, koji su "pobegli" na plus dva. Na kraju greškom posle smeča Crvene zvezde, Karađorđe je došao do izjednačenja. 

Treći set bio je jop neizvesniji. Istina Zvezda je imala prednost, ekipa iz Topole je "jurila" ipak na kraju domaćin uspeva da stigne do 25:23.

Kada se očekivalo da će Crvena zvezda prisesti meč kraju usledila je drama. Karađorđe je vodio od starta četvrtog seta, ali je pala koncentracija gostima na 19:24. Dobrim servisima  Zvezda je došla do 25:25.

Ipak, uspeo je Karađorđe da se "izvuče" i odvede meč u peti set. Na kraju Crvena zvezda je uspela da pobedi i povede u polufinalnoj seriji. 

Najefikasniji u timu Crvene zvezde bio je Dušan Nikolić sa 28 poena, a pratio ga je Aleksandar Stefanović sa 18. Kod Karađorđa, Miloš Nadaždin i Alija Bekrić završili su meč sa po 15 poena. 

Ništa manje zanimljivo nije bilo ni u drugom polufinalu gde su se sastali Radnički i Partizan. Na kraju 2:3 (24:26,25:18,15:25,25:18,8:15). Kragujevčani su prvi deo sezone završili na drugom mestu, čime su stekli prednost u odnosu na crno-bele.

 

Inače u dva meča odigrana tokom ligaškog dela, oba tima su ostvarila po jednu pobedu – i to na svom terenu, a prvi u polufinalu plej-ofa pripao je Partzanu.

Dva puta su vodili domaći u setovima, međutim uspevali su crno-beli da ih stignu i na kraju i slave u petom setu. Najbolji u timu Partizana bio je Milija Mrdak sa 22 poena, dok su Lazar Marinović i Luka Tadić meč završili sa 15. Kod Radničkog Vuk Ivanković je završio meč sa 20 poena.  

Polufinalna serija se igraja na dve dobijene utakmice. Drugi mečevi su na programu u ponedeljak, 8. aprila, dok bi se potencijalne majstorice igrale tri dana kasnije, odnosno u četvrtak.