Vesti iz odbojke

Borba za završni turnir Lige nacija: Odbojkašice Srbije protiv Nemačke

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.06.2023 08:04
Borba za završni turnir Lige nacija: Odbojkašice Srbije protiv Nemačke MN Press

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije nastavlja pohod ka Finalnom turniru Lige nacije, a u drugom meču III sedmice ovog takmičenja igračice selektora Đovanija Gvidetija od 08.30 igraju protiv Nemačke.

Najbolje srpske odbojkašice trenutno su 11. na tabeli sa skorom od četiri pobede i pet poraza, dok je današnji rival na petoj poziciji sa sedam pobeda i tri poraza.

"Nemačka je definitivno pokazala da na ovom turniru igra dobru odbojku. Zato moramo da budemo fokusirane i igramo najbolje što umemo. Spremne smo i verujem da ćemo opravdati očekivanja", poručila je uoči ovog susreta iskusna Bojana Milenković.

Veru u pobedu duboku u sebi nosi i Ana Bjelica koja smatra da ona i njene saigračice mogu da naprave krupan korak ka plasmanu na završni turnir.

"Mi želimo četiri pobede u ovoj nedelji. Jednu smo već ostvarile i smatram da, koliko god nismo imali sreće do sada, to mora da se promeni. Nemice igraju zaista dobru odbojku, ali mislim da smo mentano iznad njih jer smo mi odigrale daleko više ovako važnih mečeva. Verujem u pobedu koja bi nam značila mnogo na putu do završnog turnira", rekla je Bjelica.

Naredni protivnik odbojkašicama Srbije biće selekcija Dominikanske Republike protiv koje će igrati u subotu, 1. jula (3.30 časova), a dan kasnije na programu je duel protiv Bugarske (3.30 časova).

Finalni turnir V Lige nacija 2023. u konkurenciji odbojkašica odigrati od 12. do 16. jula u Arlingtonu (Teksas) u SAD, a plasman na njega obezbediće osam najboljih selekcija.

Liga nacija, 2. kolo, III nedelja

Bugarska – Poljska 1:3
Kanada – Italija 08.00
Srbija – Nemačka 08.30
Kina – Dominikanska Republika 12.00
Holandija – Japan 12.00
Brazil – Turska 15.30

 

Standings provided by Sofascore