Vesti iz odbojke

Gvideti saopštio spisak odbojkašica za treću sedmicu Lige nacija

komentari (0)

Izvor: Tanjug

23.06.2023 23:00
Gvideti saopštio spisak odbojkašica za treću sedmicu Lige nacija Odbojkaški savez Srbije

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, Đovani Gvideti, saopštio je danas sastav tima koji će igrati u južnokorejskom gradu Suvonu tokom treće sedmice Lige nacija.

Reprezentacija sutra uveče, 24. juna, putuje u Južnu Koreju, gde će igrati na turniru treće sedmice Lige nacija 2023. protiv Kine, Nemačke, Dominikanske Republike i Bugarske.

Na spisku su: Tehničari: Maja Ognjenović i Bojana Drča. Korektori: Tijana Bošković i Ana Bjelica. Libera: Teodora Pušić i Aleksandra Jegdić. Blokeri: Jovana Stevanović, Mina Popović  i Maja Aleksić. Primači: Bianka Buša, Sara Lozo, Bojana Milenković, Katarina Lazović i Aleksandra Uzelac.

Prvi meč u Koreji reprezentacija će odigrati protiv Kine u sredu, 28. juna od 14.00 časova po srpskom vremenu. Srbija će u drugoj utakmici igrati protiv Nemačke u petak, 30. juna od 8.30 časova po našem vremenu. Dominikanska Republika će biti treći protivnik Srbiji u Suvonu u subotu, 1. jula od 3.30 časova po našem vremenu. Naše odbojkašice će četvrti meč odigrati protiv Bugarske, u nedelju 2. jula, od 3.30 časova po našem vremenu. 

Srbija je trenutno deveta na tabeli, sa 10 bodova, a plasman na završni turnir obezbediće osam prvoplasiranih selekcija. Zbog toga su mečevi u Južnoj Koreji od velikog značaja za naše devojke i moraju da ostvare što bolje rezultate da bi ostale u trci za plasman na završni turnir koji će se održati u američkom gradu Arlingtonu od 12. do 16. jula.