Vesti iz odbojke

Poraz odbojkašica Srbije od Brazila u Ligi nacija: Domaćin bolji u reprizi finala Svetskog prvenstva

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.06.2023 09:04
Poraz odbojkašica Srbije od Brazila u Ligi nacija: Domaćin bolji u reprizi finala Svetskog prvenstva Odbojkaški savez Srbije

Podmlađena ženska odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je od Brazila u okviru II sedmice Lige nacija - 2:3 (25:23, 22:25, 25:21, 12:25, 11:15).

U reprizi prošlogodišnjeg finala Svetskog prvenstva, Srbija je odigrala odličan meč, ali su Južnoamerikanke uspele da iskoriste prednost domaćeg terena, budući da se turnir igra u Braziliji i nošene odličnom atmosferom sa tribina ostvare minimalnu pobedu.

Fantastično su izabranice Đovanija Gvidetija odigrale prvi set. Posle nešto boljeg početka Brazila (4:2), Srbija je napravila seriju od 7:0, ali se na tome nije zaustavila i stekla je lepu rezultatsku zalihu. Ipak, domaćin je učinio završnicu zanimljivom, pošto je uspeo da poravna rezultat (23:23), ali su seniorke Srbije bile dovoljno koncentrisane i na kraju su povele sa 1:0.

Gotovo identična slika na terenu bila je i u drugom setu, ali su ovog puta uloge bile zamenjene. Brazil je od starta bio agresivan, da bi Srbija sjajnom igrom u drugoj polovini seta prišla na dva poena zaostatka u završnici. Međutim, domaćin je bio istrajan i ubrzo je izjednačio ukupan rezultat.

Dešavanja u prethodnom setu nisu poremetila Srbiju, koja je u trećem ponovila igru iz prvog perioda. Sve je funkcionisalo u igri tima koji sa klupe predvodi Đovani Gvideti. Iako je i Brazil imao svoje šanse. Na kraju su seniorke Srbije bile odlične u završnici i po drugi put su povele na ovom meču.

Bilo je jasno domaćinu turnira da sve karte u četvrtom setu mora da baci na napad. Tako je i bilo, pošto je Brazil bio i više nego agresivan i uspeo je da izbori taj-brejk gde je na kraju uspeo da dođe do konačne pobede.

Treći meč u Brazilu, Srbija će odigrati u subotu, 17. juna od 2.00 časa posle ponoći, a rival će joj biti najbolja reprezentacija Tajlanda, a u nedelju u isto vreme će odigrati duel protiv Hrvatske.